r
Nosalty Logó

Burgonyamorzsás rántott hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Burgonyamorzsás rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.3 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7544.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    3632 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    448 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 3574 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, és turmixba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy kb. ellepje, majd nagyon finomra turmixoljuk. Leszűrjük, és kiterítjük egy konyharuhával letakart tepsire.
  2. Felitatjuk a felesleges nedvességet papírtörlővel, majd hagyjuk szikkadni, végül áttesszük egy tálra, egyenletesen eloszlatjuk, és hagyjuk száradni.
  3. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd, mintha hagyományos módon paníroznánk, először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, (ezt megismételjük) és végül jó alaposan bevonjuk a burgonyamorzsával, hogy szép, vastag kabátja legyen.
  4. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.
  5. Frissen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 1409
  • Össznézettség: 1392
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyamorzsás rántott hús
Gerzsenyi Flóra 385 recept

A rántott hús az autentikus magyar otthonok ételszimbóluma, amelyet általában hétvégén vagy családi ünnepségeken készítünk. A hús fajtája változhat, a legnépszerűbb a sertéshús, a csirke vagy akár a borjúhús, ami nagyon hasonlít az olasz milánói szelethez. Ami biztos, az a ropogós bunda és a zsenge hús, melyekhez nagyon jól illik a vajas-petrezselymes burgonya és a savanyúság, de persze hasábburgonya, burgonyapüré, rizi-bizi, kovászos uborka vagy zöldsaláta kíséretében is tálalhatjuk, ki amit szeret. Na de mit szólnátok ahhoz, ha ezt a komplex élményt abszolút gluténmentessé tennénk egy nem kevésbé ropogós, burgonyamorzsás kabáttal?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.