r
Nosalty Logó

Áfonyás joghurttorta

NS
Áfonyás joghurttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

233
Kalória
6.4g
Fehérje
16.1g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
104.9g
Víz
118.6g
Koleszterin
817.5mg
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 1866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    839.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 1866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Könnyű piskótát készítünk:
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
  4. Vajjal kikent, belisztezett (közepes méretű) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük.
  5. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni a formában.
  6. Közben elkészítjük a krémet:
  7. A zselatint 6 evőkanál áfonylében feloldjuk, hagyjuk hűlni.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat. Belekeverjük a zselatint, majd végül az egészben hagyott, megmosott áfonyát.
  9. Összeállítás:
  10. A krémet a piskóta tetejére öntjük a tortaformában.
  11. A tetejét körberakhatjuk a maradék áfonyával, vagy ízlés szerint díszíthetjük.
  12. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed, szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nagyon szeretem az áfonyát, és nyár végén nagyon szép kínálat volt belőle a kedvenc zöldségesemnél.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek