Barackos kevert sütemény mázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
27g vaj191 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g sárgabarack45 kcal
A mázhoz
-
25g porcukor97 kcal
-
7g gyümölcslé3 kcal
Összesen
771
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
160g vaj1147 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
600g sárgabarack268 kcal
A mázhoz
-
150g porcukor581 kcal
-
40g gyümölcslé18 kcal
Összesen
4622
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
8.7g vaj62 kcal
-
16.3g porcukor63 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
14.9g tojás19 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
32.6g sárgabarack15 kcal
A mázhoz
-
8.1g porcukor31 kcal
-
2.2g gyümölcslé1 kcal
Összesen
250
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1060 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
771
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 158 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5045.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1191 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 2164 mg
-
Nátrium 1326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 751.1 g
-
Cukor 507 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 768.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2017 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 1461 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 6358 micro
-
β-crypt 605 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1775 micro
Összesen
4622
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
16 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
5 db tojás
-
30 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
60 dkg sárgabarack
A mázhoz
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a porcukorral habosra keverjük 10 perc alatt, elektromos habverővel.
- A vajat mikróban felolvasztjuk, és hozzákeverjük.
- A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját is.
- Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tészta masszát belesimítjuk.
- A barackot megmossuk, a héját lehámozzuk, majd negyedekbe vágjuk, és a tészta tetején elosztjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, vagyis tűpróbáig világosra sütjük.
- A mázhoz a porcukrot a baracklével, a cukor felolvadásig keverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére tesszük.
- A mázat hagyjuk megszáradni, utána szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12523
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Sárgabarack érés idején készítem ezt a sütit. Más gyümölccsel is finom. Nagyon jó, üdítő íze van.