Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi sajtos pogácsája

Nagyi sajtos pogácsája
Nagyi sajtos pogácsája
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy nagymamától van... (igaz, nem az enyémtől). Lányom barátjának a mamája adta e finom pogácsareceptet. Mivel én szeretek újabb ételeket kipróbálni, ezzel is így voltam... már többször is elkészítettem, mert egyszerű és nagyszerű!!

hozzávalók / 4 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk.
  3. Kb. 1 cm-re nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán. Bekockázzuk. Kiszaggatjuk, tepsire pakoljuk.
  4. Egy tojást felverünk, és átkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk. 190 C-fokon megsütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 254
össznézettség: 85 072
elküldve: 14
receptkönyvben: 141
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
654 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, pogácsa sajtosan, pogácsa tejföllel, nagymama receptje

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Atti2k
Atti2k Fri, 2018-06-22 18:28

Kiégek a matekon, számoljátok már bele a pihentetést is meg minden egyéb időt, imádom elkészül 20p, de azért 40p még pihentesd meg futtasd fel az élesztőt ami 10-15p megy gyúrd 10-15p-ig.
Így látatlanban kitalálom hogy mindenki egy egy óra alatti recepteket keresi, azért van ez, nem csak itt hanem az összes receptnél.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-06-22 20:33

Kedves Atti2k!

Receptjeinknél "nettó" elkészítési időt számolunk, tehát nem tartoznak bele a kelesztési, pihentetési idők, hiszen ez idő alatt lehet mással is foglalkozni.
Üdvözlettel:

Nosalty

baarbaraa
baarbaraa Tue, 2018-05-15 11:28

Szia elkészítettem már, isteni finom lett! Agyon vissza dicsért a családom! :) De akkor aznap elfogyott most viszont kimondottan "másnapra" kellene mert nem lesz időm a vendégeim érkezése napján megsütni. Mit gondolsz, puha lesz még finom másnap is?

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2018-05-16 07:58

Szióka!Nagyon örülök,hogy elkészítetted,és,hogy finom is lett!!!
Én mikor az 'emberemnek' csinálom,ő neki egy hétre készül......és eleszegeti...ő nem mondja,hogy nem lenne jóóóóó!!
Miután megsült,hagyd kihűlni.Majd tedd papír zsákba,és végül egy neylonba csomagold be.Így szerintem finom lesz!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-04-09 17:54

Remélem nem csak ezt fogják nézni sokszor,hanem a többit is.....!!!Köszönöm!! :-))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-04-04 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-04-03 11:14

lluska drága!
Benne vagy a "kosárban" - bár, ezt eddig is tudtuk :) -, hogy csak úgy iderakott elsőnek a Nosalty.....hát, így is lehet!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2018-04-04 10:36

Nem tudom hogy is érted,"hogy csak úgy iderakott elsőnek a Nosalty...."ez valószínű a te fejed saját szüleménye.
Nem én kértem,hogy egy nap alatt, közel 6000 ember nézze meg a receptemet....
Esetleg neked fáj ez!-vagy annyi időd van,hogy azt figyeled,kinek mikor,mit,hova és milyen időközönként nézik a receptjeit?!!!
Foglalkozz magaddal,a saját dolgaiddal,szerintem fölösleges idő pazarlás a laptop előtt ülni ilyen jó időben!!Élvezd a tavaszt!!! :-)))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-04-04 17:59

Nem kell itt eljátszani ám a hattyú halálát, tudod Te, hogy hogyan értem, s nem az én agyam szüleménye, hanem TÉNY!!! Tolnak előre rendesen, ezt tudod jól! Ami a 6000-es nézettséget illeti - ebből a nagy létszámból 5 fő tette a receptkönyvébe! :))) Ez, szerinted, mit jelent? :))) Tudod, én látok is, nem csak nézek! :))) Nem, nem ez fáj nekem, hanem az igazságtalanság, "korrupció", kivételezés, s az ehhez hasonló dolgok, az élet minden területén - manapság pedig, sajnos, az élet minden területét ez hálózza be, s nagyon sajnálatos, hogy még egy ilyen oldalon is ez folyik!!! Ami az én időmet illeti: én nem munkaidőben írok - nem 11:36-kor, mint Te -, olyan a munkám, amit még itthon is folytatnom kell, ettől függetlenül, nehogy megszabd már nekem, mikor jöjjek ide! Talán Neked kellene egy jóízűt dolgozni, nekem nincs időm "élvezni a tavaszt", konkrétan, legfeljebb tetszik, hogy végre itt van!!!
Könnyű munkád lehet, ha "élvezni tudod a tavaszt"!!! Élvezd továbbra is a tavaszt, s egy jó munkaterápia, talán jót tesz pluszban Neked!!! :)))))

BlackBurn
BlackBurn Mon, 2017-09-18 19:47

Szia.
Köszi a receptet.
Nem kritizálni szeretném, de nekem ebben a formában nem sikerült elkészítenem.
A liszt mennyiséget 70dkg-ra növeltem és még így is lágy volt a tésztája.
A sütni is 25 percig kellett, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Hozzá teszem hogy a tésztát még vékonyabbra nyújtottam mint 1cm.
Miután a módosított recepttel elkészítettem valami isteni pogácsa lett belőle.
Puha omlós volt a belseje és enyhén ropogós a külseje.
A hozzá adott tejföltől megkapott egy kis savanykás ízt.
Szinte szavakba sem lehet önteni az ízkavalkádját.
Nálam a probléma lehet hogy a sajt volt zsírosabb vagy a tejföl és a margarin.
Nem tudom mi volt, de miután sikerült elkészítenem valami mennyei lett.
Még 1x köszönöm

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2017-09-19 07:48

Üdv!
Nagyon sokszor befolyásolja,hogy milyen állaga lesz a tésztának, a liszt tömörsége,sikértartalma,mert nem mindig egyformák a lisztek.
Én nekem mindig jól sikerül ez a pogácsa,kis lisztet hintek alá nyújtáskor,és semmi gondom.Viszont minél több liszt kerül bele,annál jobban veszít a lágyságából,és előfordulhat keményebb pogácsát kapunk.
Azért örülök,hogy finom pogi kerekedett belőle!!!! :-)))

natalija
natalija Tue, 2016-05-17 12:28

Helló! Ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű recept. Többször elkészítettem amikor vendégek jöttek és többen elkérték már a receptet. Köszönöm szépen, hogy megosztottad!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2016-05-18 13:38

Szióka!
Akkor nagy sikert aratott,aminek örülök!!Köszi a visszajelzést!!Szép napot neked!! :-))

1260
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sertészsír 1 ek
tej 0.5 dl
cukor 1 késhegynyi
friss élesztő 3 dkg
1 ek
tejföl 2 dl
trappista sajt 15 dkg
tojás 1 db
tojás 1 db
trappista sajt 5 dkg