r
Nosalty Logó

Töltött krumpli fehérpecsenyével, kéksajtos mártogatóval

Mortisha 01
Töltött krumpli fehérpecsenyével, kéksajtos mártogatóval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
55.8g
Fehérje
22.5g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
357.1g
Víz
179.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjastul feltesszük hideg vízben főni, majd lassan gyöngyöző vízben félpuhára főzzük. Hűlni hagyjuk, levágjuk a felső negyedét, és egy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a belsejét, kb. 1 cm-es falat hagyva.
  2. A cottage cheese-t kikeverjük az ízlés szerinti zöldfűszerrel, sózzuk, borsozzuk, és a burgonya mélyedésébe halmozzuk.
  3. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben készre sütjük. A kikapart belsejét, illetve a levágott kalapját is tegyük mellé: ropogós burgonyafalatokat kapunk :)
  4. A kéksajtot alacsony fokozaton 10 másodpercig mikrózzuk, majd a lágy sajtkrémet alaposan összekeverjük a joghurttal. Sózzuk, tálalásig hűtőben tartjuk.
  5. Az ujjnyi vastag fehérpecsenyét oldalanként 2-2 percig sütjük, így medium hússzeleteket kapunk. Ha valaki jól átsütve szereti, 3-3 perc az ideális.
  6. Tálaláskor tányérra helyezzük a forró krumplit, mellé tesszük a húst, és alaposan körbelocsoljuk a kéksajtmártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A steak mindig jó választás vacsorára, ezzel a ritkán készített körettel pedig igazán különlegessé tehetjük ♥

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek