Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött krumpli fehérpecsenyével, kéksajtos mártogatóval

Töltött krumpli fehérpecsenyével, kéksajtos mártogatóval
Töltött krumpli fehérpecsenyével, kéksajtos mártogatóval
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A steak mindig jó választás vacsorára, ezzel a ritkán készített körettel pedig igazán különlegessé tehetjük ♥

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel a hús és a krumpli finoman fűszerezett, így egy fajtajelleges illatú, fűszeres zamatú Cserszegi fűszeres fehérbort ajánlanék ♥

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastul feltesszük hideg vízben főni, majd lassan gyöngyöző vízben félpuhára főzzük. Hűlni hagyjuk, levágjuk a felső negyedét, és egy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a belsejét, kb. 1 cm-es falat hagyva.
  2. A cottage cheese-t kikeverjük az ízlés szerinti zöldfűszerrel, sózzuk, borsozzuk, és a burgonya mélyedésébe halmozzuk.
  3. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben készre sütjük. A kikapart belsejét, illetve a levágott kalapját is tegyük mellé: ropogós burgonyafalatokat kapunk :)
  4. A kéksajtot alacsony fokozaton 10 másodpercig mikrózzuk, majd a lágy sajtkrémet alaposan összekeverjük a joghurttal. Sózzuk, tálalásig hűtőben tartjuk.
  5. Az ujjnyi vastag fehérpecsenyét oldalanként 2-2 percig sütjük, így medium hússzeleteket kapunk. Ha valaki jól átsütve szereti, 3-3 perc az ideális.
  6. Tálaláskor tányérra helyezzük a forró krumplit, mellé tesszük a húst, és alaposan körbelocsoljuk a kéksajtmártással.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 545
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mortisha

Mióta szakács: 2019.01.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonya töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
fehérpecsenye 30 dkg
burgonya 2 közepes db
cottage cheese 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
zöldfűszer 1 teáskanál
joghurt 3 dl
kéksajt 5 dkg