Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borhabtekercs

Borhabtekercs
Borhabtekercs
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető ünnepi desszert, amiből érdemes egyből dupla adagot csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.. ;)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, majd részletekben a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát, és 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásfehérjéket egy kevés sóval, a habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral habbá verjük.
  5. A tojássárgáját a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a fehérbort is. Az így kapott keveréket vízgőz felett picit besűrítjük, majd levesszük a tűzről.
  6. Elkeverjük benne a zselatinlapokat, majd a tejszínhabot, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Lehűtjük.
  7. Az elkészült piskótát vizes konyharuhára terítjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, és 4 órát pihentetjük szeletelés előtt a hűtőben.
  8. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 035
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Somat

Mióta szakács: 2018.11.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

505
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
víz 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
tojássárgája 1 db
cukor 10 dkg
citromlé 2 ek
édes fehérbor 1 dl
lapzselatin 4 db
habtejszín 2 dl
tojásfehérje 2 db
1 csipet
porcukor 2 ek