Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtelekvár Tamás Tündi konyhájából

Körtelekvár Tamás Tündi konyhájából
Körtelekvár Tamás Tündi konyhájából
120 perc / előkészület: 90 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból nekem nem egészen  9 db (3 dl-es) üveg lett.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Személy szerint nem szeretem, ha a lekvár darabos, ezért én minden gyümölcsöt botturmixszal pépesítek. Tehát az apróra vágott körtét turmixoljuk, és beletesszük a főzőedénybe.
  3. Hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd elkezdjük főzni. Forráskor hozzáadjuk a dzsemfixet, és állandó keverés mellett még legalább 20 percig főzzük.
  4. Üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetőt, és egy percre fejtetőre állítjuk az üveget.
  5. Dunsztba tesszük legalább 24 órára, ezt követően hűvös helyen tároljuk felhasználásig.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 635
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TamásiTündi

Mióta szakács: 2013.11.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

körtedzsem, körtelekvár dzsemfixszel tartósítva, dzsemfixes körtelekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

256
körte 3 kg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
dzsemfix 2 csomag