r
Nosalty Logó

Sárgabarack lekvár 7.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Frühwirth Edit
Sárgabarack lekvár 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1141 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4568 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1141 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1129.5 g
  • Cukor
    1058 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    3212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 4568 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megérett sárgabarackokat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk. Forró vízbe tesszük pár pillanatra, hogy a börét könnyedén el tudjuk távolítani.
  2. Az előkészített gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, vagy pépesítjük, ki hogy szereti.
  3. A barackmasszát egy edénybe töltjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet (ez utóbbit el is hagyhatjuk, csak nagyon kell ügyelni a steril körülményekre).
  4. Folyamatos keverés mellett 1-3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
  5. A megtisztított üvegeket teljesen a pereméig töltjük, majd jól lezárjuk, és legalább 4-5 percig fejre állítjuk, így biztosítjuk az üvegekben a vákumot, amely által jól elállnak megbontás nélkül akár mégévekig is, hacsak el nem fogynának.
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 112094
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Ajánló

Én akár csak úgy magában is szeretem fogyasztani, nagyon jó a téli zord időben visszaemlékezni a meleg nyári napokra.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Frühwirth Edit 5 recept

Már évek óta készítek mindenféle gyümölcsből lekvárt, dzsemeket. Ezek nagyon finomak és egészségesek is, a boltiak közelébe sem férnek a házilag eltetteknek. Nálunk mindig nagyon gyorsan elfogynak, szinte nem lehet eleget bespájzolni belőlük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...