Sárgabarack lekvár 7.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Frühwirth Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
Összesen
1141
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
700g cukor2709 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
4568
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
84.7g sárgabarack38 kcal
-
14.8g cukor57 kcal
-
0.5g dzsemfix2 kcal
Összesen
97
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.4 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1141
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2023.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1129.5 g
-
Cukor 1058 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 3212.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3869 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3311 micro
Összesen
4568
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 861 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
4 kg sárgabarack
-
70 dkg cukor
Elkészítés
- A jól megérett sárgabarackokat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk. Forró vízbe tesszük pár pillanatra, hogy a börét könnyedén el tudjuk távolítani.
- Az előkészített gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, vagy pépesítjük, ki hogy szereti.
- A barackmasszát egy edénybe töltjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet (ez utóbbit el is hagyhatjuk, csak nagyon kell ügyelni a steril körülményekre).
- Folyamatos keverés mellett 1-3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
- A megtisztított üvegeket teljesen a pereméig töltjük, majd jól lezárjuk, és legalább 4-5 percig fejre állítjuk, így biztosítjuk az üvegekben a vákumot, amely által jól elállnak megbontás nélkül akár mégévekig is, hacsak el nem fogynának.
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 112094
- Feltöltés dátuma: 2011. július 18.
Ajánló
Én akár csak úgy magában is szeretem fogyasztani, nagyon jó a téli zord időben visszaemlékezni a meleg nyári napokra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Frühwirth Edit
5 recept
Már évek óta készítek mindenféle gyümölcsből lekvárt, dzsemeket. Ezek nagyon finomak és egészségesek is, a boltiak közelébe sem férnek a házilag eltetteknek. Nálunk mindig nagyon gyorsan elfogynak, szinte nem lehet eleget bespájzolni belőlük.