Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack lekvár 7.

Sárgabarack lekvár 7.
Sárgabarack lekvár 7.
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már évek óta készítek mindenféle gyümölcsből lekvárt, dzsemeket. Ezek nagyon finomak és egészségesek is, a boltiak közelébe sem férnek a házilag eltetteknek.
Nálunk mindig nagyon gyorsan elfogynak, szinte nem lehet eleget bespájzolni belőlük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én akár csak úgy magában is szeretem fogyasztani, nagyon jó a téli zord időben visszaemlékezni a meleg nyári napokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megérett sárgabarackokat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk. Forró vízbe tesszük pár pillanatra, hogy a börét könnyedén el tudjuk távolítani.
  2. Az előkészített gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, vagy pépesítjük, ki hogy szereti.
  3. A barackmasszát egy edénybe töltjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet (ez utóbbit el is hagyhatjuk, csak nagyon kell ügyelni a steril körülményekre).
  4. Folyamatos keverés mellett 1-3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
  5. A megtisztított üvegeket teljesen a pereméig töltjük, majd jól lezárjuk, és legalább 4-5 percig fejre állítjuk, így biztosítjuk az üvegekben a vákumot, amely által jól elállnak megbontás nélkül akár még évekig is, hacsak el nem fogynának.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 84 144
elküldve: 18
receptkönyvben: 226
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Frühwirth Edit

Mióta szakács: 2010.02.25.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár sárgabarack dzsem

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilkapsas
lilkapsas Thu, 2012-07-19 09:47

Bocsánat, hogy belekotyogok, de én is így szoktam eltenni a lekvárokat. Dunszt a dzsemfixes eltevéshez nem szükséges. Én mondjuk úgy, fejre állítva szoktam hagyni kihűlni (ekkor fennáll a veszélye, hogy az üveg alján lesz egy pici üres sáv, amin a gravitáció nem segít - lehet, hogy van, akit ez esetleg zavar), de valóban elég az 5-10 perc is a vákuum kialakulásához. Kellemes eltevést mindenkinek!

jtimi
jtimi Thu, 2012-07-12 22:39

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy utána dunsztba teszed-e? És mennyi időre? Köszi

1141
sárgabarack 4 kg
cukor 70 dkg
dzsemfix 1 csomag