Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperdzsem, eperlekvár

Eperdzsem, eperlekvár
Eperdzsem, eperlekvár
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány ház, annyi szokás, sokféleképpen el lehet készíteni az eperdzsemet vagy eperlekvárt. Én a következő módon készítem.

A videót a youtube-csatornámon láthatod a receptről.

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk az epret és leszedjük róla a zöld részeket.
  2. Egy fazékba öntjük az eper felét, és krumplitörővel összepépesítjük. (Ha lekvárt készítünk, akkor az összes epret kell pürésíteni.)
  3. Hozzáadjuk a maradék epret, cukrot és dzsemfixet, majd jól átkeverjük.
  4. Forrástól számított 3 percig főzzük.
  5. Az eperdzsemet üvegekbe töltjük, gumival lefóliázzuk és rárakjuk a kupakot. Fejjel lefelé megfordítjuk az üvegeket, és 5 percig így hagyom. Majd visszafordítjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 169
össznézettség: 3 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Egészségesebb receptek

Mióta szakács: 2020.05.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

eperjam

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
eper 1250 g
cukor 350 g
dzsemfix 1 csomag