Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából

Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából
Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor ettem gyerekkoromban az étkezdében, és később felnőtt koromban, és azután magamnak kellett kipróbálni, mert nagyon szeretem ezt az ételt. Azóta havonta egyszer megsütöm. Aki szaftosan szereti, az öntsön alája a sütés végeztével húsalaplevet 2 dl-t, majd kevés lisztet szórjon rá, és ha besűrűsödött, vegyük ki hűlni. Külön tálkába szoktam a hús mellé kínálni.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.
  2. Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg, az áztatott zsemlyéket csavarjuk ki, és tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük el addig, míg össze nem áll. Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vizes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük és feltekerjük. Fogpiszkálóval tűzzük meg.
  3. Teflon tepsibe rakjuk sorba, sertésfűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, de előtte olívaolajat öntünk, és így rakjuk bele sorba a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá.
  4. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon alsó-felső sütés 40 percig sütjük.
  5. Ha kész, levesszük a fóliát, és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 17 686
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött karaj, töltött göngyölt karaj, sertéskaraj zsemletöltelékkel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
tojás 2 db
magyaros fűszerkeverék 3 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
bors 1 kk
zsemle 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
csontos sertéskaraj 1 kg
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
víz 1 dl
olívaolaj 2 ek