r
Nosalty Logó

Cseresznyés sajttorta 2.

Becsei Ágnes
Cseresznyés sajttorta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

1745
Kalória
19.6g
Fehérje
141g
Szénhidrát
122.9g
Zsír
80.6g
Víz
191.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
70.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 6978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    491.7 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    564.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 6978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A vajat vagy sütőmargarint felolvasztjuk, és a keksszel egy tálban fakanállal összekeverjük alaposan. A sütőforma aljára tapasztjuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy megkeményedjen.
  2. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
  3. A krémsajtot, a citromhéjat meg a citromlevet, a cukor felét és a mandulát egy nagy tálban összekeverjük.
  4. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, evőkanállal a krémbe forgatjuk.
  5. A formába, a kekszalapra simítjuk, és 2 óráig hűvös helyen állni hagyjuk.
  6. A cseresznyét lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. A gyümölcsöt a tortára terítjük. A tortazseléport az utasítás szerint 5 dl cseresznyelével elkészítjük, kihűtjük, és a cseresznyére öntjük, majd 2 órára behűtjük.
  7. Tálalás előtt a tortakarimát lehúzzuk, és a tortát a tortalappal együtt tálra fektetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Tepsi mérete: 26

Végre egy kicsit más, nem a megszokott gyümölcsös torta, nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek