r
Nosalty Logó

Citromos borjúszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Citromos borjúszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, jól kiverjük.
  2. A lisztet sóval, borssal összekeverjük, megforgatjuk benne a hússzeleteket.
  3. Az olajat és 2 dkg vajat felforrósítunk, és a hússzeleteket pirosra sütjük, mindkét oldalát 3-3 percig.
  4. A hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt zsiradékba öntjük a bort és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót. (A kapribogyó el is maradhat.) 8 percig forraljuk, míg a bor elpárolog.
  6. Hozzáadjuk a húslevest (kockából is jó), felére besűrítjük.
  7. Citromlével ízesítjük. Vigyázzunk, ne legyen túl savanyú.
  8. A hideg vajat kis kockákban hozzáadjuk, felolvasztjuk, de már nem forraljuk.
  9. A mártásba visszatesszük a hússzeleteket, átforrósítjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 6101
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Én egyszer rizzsel, másodszor krumplipürével tálaltam. Elsőre kicsit savanyú lett, másodszor már óvatosabban bántam a citrommal. Aki szereti, a hússzeleteket a felvert tojásban is megforgathatja, így vastagabb lesz a bundája.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos borjúszelet
8zsuzsa8 208 recept

Ahogy korábban írtam, albániai tartózkodásom eredménye lett az ott olcsón kapható borjúhús "magánimportja". Most a mélyhűtőm bővelkedik borjúhúsban. Kerestem a borjúrecepteket. A főzőiskola ínyenceknek Olasz konyha című kötetben bukkantam a citromos borjúszeletre.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Kedves 8zsuzsa8! Nem talalom,hogy hova kell a 2 tojas.Koszonom.Tovabbi sikeses fozest. Kata.

8zsuzsa8

Kedves Kata! Az eredeti recept szerint a hússzeleteket, miután megforgattuk a f?szeres lisztben, felvert tojásba is kellene mártani. Els? alkalommal így is készítettem, a második alkalommal kihagytam a tojást, így kisebb lettt a hús bundája, nekem jobban ízlett így. Házi receptkönyvemben még az eredeti adagok voltak írva, azt másolgattam be a receptbe. Köszönöm a figyelmeztetést, kijavítom. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves 8zsuzsa8! Koszonom a valaszt,azt hiszem en majd jol bebundazom,mert nekunk sajnos minden ami hizlal,az izlik jobban-sajnos.Nagyon tetszik a recept,szombatra beutemeztem.Udvozlettel Kata.

8zsuzsa8

Írd majd meg, hogy sikerült. Egyébként: honna szerzed be a borjúhúst? Én Budafokon lakom, de a hentesnél hírb?l sincs borjú! Albániában ismertem meg, illetve hoztam h?t?ládában és ithon lefagyasztottam. Egy kg borjúscombszelet kb 1300 Ft, egy kg borjúbélszín 2000 Ft, egy kg borjúkaraj (csontos) 1800 Ft, persze albán lekb?l átszámítva! Üdv Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek