r
Nosalty Logó

Bécsi szelet citromos pácban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Bécsi szelet citromos pácban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 689 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2756 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk.
  2. A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk.
  3. Panírozásnál a felvert tojásba tegyünk egy kicsi tejet, ennél a mennyiségnél kb 2 evőkanálnyit, majd a szokásos módon panírozzuk be a húst.
  4. Bő olajban, vagy tisztított vajban süssük mindkét oldalát kb 4 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Csak közepes lángon süssük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 72205
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Ajánló

Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bécsi szelet citromos pácban
Mercedes 302 recept

A rántott hús az az étel, amit kiskorom óta a mai napig imádok, bármikor meg tudnám enni. Nálunk sertésből, csirkéből és borjúból készül (a pulykahúst nem szeretjük). A borjú bécsi viszont a best nálam, de jobb szeretem itthon elkészíteni, mert étteremben már sokszor rendeltem, és borjúhús helyett leginkább sertést, vagy rosszabb esetben volt, hogy pulykát kaptam (természetesen az étlapon nem volt feltüntetve, hogy nem borjúból készítik). A titka a citromos pácban rejlik, nagyon omlós lesz az így elkészített rántott hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek