Zöldséges tészták olaszosan

A zöldséges tészták valahogy mindig mostoha sorsra ítéltetnek, pedig finomabbnál finomabb receptek sorakoznak, és ilyenkor nyáron arra várnak, hogy megvalósítsuk őket.

Ropogós, friss alapanyagok, melyekben az a jó, hogy az ázsiai konyha nyomdokain járva nem kell szétfőzni őket, mint ahogy ez sajnos bevett szokás a magyar gasztronómiában. Éppen roppanós, enyhén párolt, pirított, netán blansírozott zöldségekkel sokkal jobban járunk és az étel is mérföldekkel élvezetesebb lesz! Aki megrögzött húsevő és nem mond le szívesen az állati eredetű fehérjéről, annak is adunk tippet, hogyan lehet „zöldebb” az ebédje!

Spaghetti all’ aglio

Ez a tészta egyáltalán nem akar többnek látszani, mint ami: az olasz háztartásokban is gyakran kerül az asztalokra, egyszerűségénél fogva: az ízeket a fokhagyma és a chilipaprika, na meg a kiváló minőségű olívaolaj adja, persze jóféle spagetti köré tekeredve.

Penne radicchióval

A radicchio egy Olaszországból származó endíviaféleség, szerencsére nálunk is sok helyen kapható, de más salátafélével is helyettesíthető. A gorgonzolát mindenhogyan imádjuk, ezek ketten pedig egy jó nagy adag főtt pennével találkoznak – a randevú sikeresnek mondható!

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

Itt a már említett húsos recept annak, aki a zöldséget is csak hússal tartja elképzelhetőnek elfogyasztani. Az egyik legkönnyebb húsféleség a csirkemell, a linguini pedig az egyik kedvenc a tészták között, a cukkini semlegességéhez pedig tökéletesen passzol a kakukkfű, de petrezselyem és paprika is bőven akad a receptben!

Bébispenótos-paradicsomos spagetti

A spenót önmagában is nagyon egészséges, főleg, ha sikerül a zsenge változatát, a bébispenótot beszereznünk (zacskózva is árulják a nagyobb boltok). Nem kell félni a zöldtől, mert az ízeken szinte észre sem lehet venni, mégis a paradicsommal, hagymával, parmezánnal tökéletes egyveleg a végeredmény.

Zöldséges spagetti

Na itt aztán van minden: egy tipikus olasz fogás, rengeteg zöldségből pikánsra főzve – ezzel érdemes kipróbálni a húsmentes életmódot! A borsó, a póré, a zeller már önmagukban is szuper ízekké állnak össze, hátha még rájuk zuttyantunk egy teljes paradicsomkonzervet. Lényegében egy sűrű szószt kell kapnunk a végén.

Még több tésztaétel receptje >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeiért ide kattints >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?