Top 15 csodás teljes kiőrlésű kenyér

Sokan tartanak a házi kenyérsütéstől, pedig nem akkora ördöngösség, ráadásul kenyérsütőgép nélkül is csodás kenyerek készíthetőek.

Ma már szerencsére akár kisebb üzletekben is széles, kenyérsütéshez használható lisztválasztékot találunk. Kísérletezzünk velük, használjuk őket változatosan, bátran használjunk többféle lisztet is 1-1 kenyér elkészítésekor!

A teljes kiőrlésű lisztek előnyei a sima, finomított fehér liszthez képest a magasabb élelmi rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalom. Kenyereink értékes tápanyagtartalmát tovább növelhetjük gabonakorpa, útifű maghéj vagy olajos magvak (pl. tökmag, lenmag, napraforgómag, szezámmag) hozzáadásával.

Összegyűjtöttem nektek most 15 csodás, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér receptjét, induljon a lisztbevásárlás!

Olvasd el!

Tudj meg többet a szénhidrátokról!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Az EVA AIR bemutatja új Premium Economy osztályát a Bécs–Taipei...

2025. november 3-tól az EVA AIR utasai teljesen új élményben részesülhetnek a Bécs–Taipei közvetlen járatokon: a légitársaság Boeing 787-9 repülőgépein debütál az új Premium Economy kabin, amely a kényelmet, a térkínálatot és a modern fedélzeti szolgáltatásokat ötvözi az Economy és a Business osztály közötti tökéletes átmenetként.

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...