Top 13 padlizsánköret 350 kcal alatt

A zöldséges ételek, köretek elengedhetetlenek a testsúlycsökkentő étrendben. Lássuk, mit készíthetünk a csodálatos padlizsánból!

Az egészséges kiegyensúlyozott étrendben is, de a testsúlycsökkentő étrendben különösen nagy szerepe van a zöldségeknek. Gyakorlatilag mindennapi szerep jut nekik, szerencsére még a téli időszakban is változatosan állnak rendelkezésünkre.

Ezúttal a szépséges színű lila padlizsánt választottam ki alapanyagnak, és kerestem hozzá nektek 13 db, adagonként 200-350 kcal közötti energia- és 20-50 g szénhidráttartalmú ételeket. Semleges íze miatt gyakorlatilag bármilyen fűszerezést elbír, a paradicsomos-zöldfűszeres mediterrántól a rómaiköményes-currys egzotikusig. Ne fogjátok vissza magatokat!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Így néz ki 200 kalória zöldség

 1. 1.

  Caponata

 2. 2.

  Padlizsános grillsaláta zöldfűszerekkel

 3. 3.

  Bolgár sajtos zöldségtál

 4. 4.

  Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal

 5. 5.

  Orientális padlizsán

 6. 6.

  Töltött zöldségek - Vegator

 7. 7.

  Padlizsános-krumplis curry

 8. 8.

  Sült zöldségek zöldfűszeres mártogatóssal

 9. 9.

  Grillezett zöldségek gombával és sajttal

 10. 10.

  Tejszínes padlizsánragu almával

 11. 11.

  Zöldfűszeres rakott zöldség

 12. 12.

  Pirított padlizsán curry

 13. 13.

  Padlizsán bartá

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.