15 apró, de kiadós falat, ami félidőben pont bekapható

Egymást érik a meccsnézések idén nyáron, és ha kivételesen nem a szabadban, egy nagy kivetítő előtt követjük a sporteseményeket, hanem otthon, a hűs nappaliban, készítsük el az alábbi tapasokat, amelyek félidőben megtöltik majd a gyomrokat.

A nagy meccsnézések alatt megéhezik az ember, a szurkolás bizony kiveszi belőlünk az energiát, amit pótolni kell valamivel. Például az alábbi tapasokkal és falatokkal, amelyek aprók ugyan, mégis elég laktatóak ahhoz, hogy kihúzzuk velük a második félidőt. Közönségkedvenc lesz az összes alábbi tapas, az biztos!

  1. 1.

    Kukoricás-újhagymás lepény

  2. 2.

    Egyszerű sajttekercs

  3. 3.

    Camembert-lollipop chilis-lime-os áfonyachutneyval

  4. 4.

    Négysajtos golyók fűszerbundában

  5. 5.

    Koreai hínárchips

  6. 6.

    Rántott patisszon majonézes kukoricasalátával

  7. 7.

    Sajttal töltött rántott hagymakarika

  8. 8.

    Elegáns újhagyma-„karika”

  9. 9.

    Mézes sült barack

  10. 10.

    Sütőben sült, bundás cukkinivirágok

  11. 11.

    Sóskás lencseropogós

  12. 12.

    Sült feta réteskabátban

  13. 13.

    Gyors, sült fetás csicseritunkolós

  14. 14.

    Céklás vegán fasírt

  15. 15.

    Ropogós rántott karfiollal pakolt taco

Még több tapas itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek