Hajlamosak vagyunk túlzásba esni, mondván, inkább legyen bőven, mintsem éhen maradjon valaki. Az újév első napjaiban meg persze törhetjük a fejünket, mi legyen a maradékkal. Segítünk!
Virslihegyek
A koccintás utáni virslizés maradéka hálás alapanyag az újrahasznosítás szempontjából: klasszikusan salátába karikázzuk, de süthetjük muffinba is (kiváló reggeli/vacsora kerekedik így belőle), vagy válasszuk az extravagánsabb megoldásokat, és próbáljuk ki a virslis palacsinta lasagnét vagy a virslivel töltött rizsrántottát.
Ez is érdekelhet!
Szerencse új köntösben
Könnyen előfordulhat, hogy jócskán marad a lencselevesből, -főzelékből vagy -salátából, annál inkább, hogy sokan nem ápolnak jó viszonyt az apró hüvelyessel. Vessük be az ősrégi trükköt, álcázzuk az új év első napjának főszereplőjét, és keltsük új életre az alábbi receptek valamelyikével, vagy próbáljunk ki többet is.
-
1.
Bolognai lencse
-
2.
Lencsefasírt savanyú krumplipürével
-
3.
Lencsekrém
-
4.
Paradicsomos-lencsés sült tészta
-
5.
Lencsés lasagne
-
6.
Mujadarrah - Libanoni lencsés rizs
-
7.
Újévi lencsesaláta
-
8.
Lencsés-fokhagymás muffin
-
9.
Portobello hazaival töltve
-
10.
Umbriai lencsés gnocchi
Így használd fel a maradék lencsefőzeléket! >>
A malacsült reinkarnációja
Végül következzen néhány ötlet a sorsára váró sült hús eltüntetésére. Lehetőségekben most is bővelkedünk, csak ki kell választani a legszimpatikusabbat. A mi kedvenceink: a húsos-fetasajtos batyuk és a sült hús szendvicsben való újjáéledése.
Hozzászólások (1)
1- "riszájkling" könyörgöm, nem találtatok rá magyar kifejezést ? még csak nem is jópofa.... 2. mi a fenének kell minden maradékot átalakítani? hogy aztán az átalakított valamib?l ismét maradék legyen? Arra tanítsátok inkább az olvasókat, hogyan tudja kiszámolni, hogy ne legyen maradék ...és ebb?l átalakítás, majd pazarlás.. Mert az ismer?seim szerint az a vége hogy az átalakított valami a kukában végzi... A maradékok nagy részét le lehet fagyasztani és kés?bb felhasználni.... Vagy másnap még nyugodtan meglehet enni, átalakítás nélkül is....