Szilveszter utáni riszájkling

Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kell tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.

Hajlamosak vagyunk túlzásba esni, mondván, inkább legyen bőven, mintsem éhen maradjon valaki. Az újév első napjaiban meg persze törhetjük a fejünket, mi legyen a maradékkal. Segítünk!

Virslihegyek

A koccintás utáni virslizés maradéka hálás alapanyag az újrahasznosítás szempontjából: klasszikusan salátába karikázzuk, de süthetjük muffinba is (kiváló reggeli/vacsora kerekedik így belőle), vagy válasszuk az extravagánsabb megoldásokat, és próbáljuk ki a virslis palacsinta lasagnét vagy a virslivel töltött rizsrántottát.

Ez is érdekelhet!

TOP 9 rezgő kocsonyarecept

Szerencse új köntösben

Könnyen előfordulhat, hogy jócskán marad a lencselevesből, -főzelékből vagy -salátából, annál inkább, hogy sokan nem ápolnak jó viszonyt az apró hüvelyessel. Vessük be az ősrégi trükköt, álcázzuk az új év első napjának főszereplőjét, és keltsük új életre az alábbi receptek valamelyikével, vagy próbáljunk ki többet is.

Így használd fel a maradék lencsefőzeléket! >>

A malacsült reinkarnációja

Végül következzen néhány ötlet a sorsára váró sült hús eltüntetésére. Lehetőségekben most is bővelkedünk, csak ki kell választani a legszimpatikusabbat. A mi kedvenceink: a húsos-fetasajtos batyuk és a sült hús szendvicsben való újjáéledése.

Maradék húsok felhasználása >>

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...