Szilveszter utáni riszájkling

Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kell tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.

Hajlamosak vagyunk túlzásba esni, mondván, inkább legyen bőven, mintsem éhen maradjon valaki. Az újév első napjaiban meg persze törhetjük a fejünket, mi legyen a maradékkal. Segítünk!

Virslihegyek

A koccintás utáni virslizés maradéka hálás alapanyag az újrahasznosítás szempontjából: klasszikusan salátába karikázzuk, de süthetjük muffinba is (kiváló reggeli/vacsora kerekedik így belőle), vagy válasszuk az extravagánsabb megoldásokat, és próbáljuk ki a virslis palacsinta lasagnét vagy a virslivel töltött rizsrántottát.

Ez is érdekelhet!

TOP 9 rezgő kocsonyarecept

Szerencse új köntösben

Könnyen előfordulhat, hogy jócskán marad a lencselevesből, -főzelékből vagy -salátából, annál inkább, hogy sokan nem ápolnak jó viszonyt az apró hüvelyessel. Vessük be az ősrégi trükköt, álcázzuk az új év első napjának főszereplőjét, és keltsük új életre az alábbi receptek valamelyikével, vagy próbáljunk ki többet is.

 1. 1.

  Bolognai lencse

 2. 2.

  Lencsefasírt savanyú krumplipürével

 3. 3.

  Lencsekrém

 4. 4.

  Paradicsomos-lencsés sült tészta

 5. 5.

  Lencsés lasagne

 6. 6.

  Mujadarrah - Libanoni lencsés rizs

 7. 7.

  Újévi lencsesaláta

 8. 8.

  Lencsés-fokhagymás muffin

 9. 9.

  Portobello hazaival töltve

 10. 10.

  Umbriai lencsés gnocchi

Így használd fel a maradék lencsefőzeléket! >>

A malacsült reinkarnációja

Végül következzen néhány ötlet a sorsára váró sült hús eltüntetésére. Lehetőségekben most is bővelkedünk, csak ki kell választani a legszimpatikusabbat. A mi kedvenceink: a húsos-fetasajtos batyuk és a sült hús szendvicsben való újjáéledése.

Maradék húsok felhasználása >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.