Szilveszter old

Szilveszter utáni riszájkling

Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kell tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.

Nosalty

Puncs, bólé, krampampuli

Parampampoli, carampampoli, krambambuli, vagyis krampampuli. Nem nyelvtörőjáték, hanem szilveszterek kedvelt – kissé elfeledett –, látványosan elkészíthető itala.

Veres Mari

10+1 jópofa finomság szilveszterre

Nagyszülő vagy, és nálad töltik a gyerekek a szilvesztert? Szülő vagy, és a gyerekeiddel szilveszterezel? Gyerek vagy, és szilveszterezel? Van néhány receptünk az alkalomra!

Miss Lemon

Gréti: szerencsehozó újévi ételek

Szilveszter napján töltsünk minél több időt a gyerekekkel! Készítsük elő együtt az újévi malacsültet, áztassuk a lencsét, és a mulatság előtt menjünk korcsolyázni!

Gréti

Újévi lencsekörkép

Mindjárt itt az újév és a lencseevés ideje. Íme egy kis összegzés: minden a lencséről, szuper receptek, avagy a nagy lencsekörkép. 

Szikszai Anna

Szilveszteri partifalatok

Bohóckodás, trombitaszó, csupa vidámság – erről szól az óév búcsúztatása az aprónép számára is. Varázsoljunk még több mosolyt az arcocskákra a jópofa harapnivalókkal!

Petra

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek