Az ember általában a koncertek miatt jár fesztiválozni, és nem azért, hogy kulináris élvezetekben részesüljön. Jó hír viszont, hogy aki erre vágyik, az a legtöbb fesztiválon azt is megtalálja!
Corn dog
Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik vátozata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is ...
Mert mindig megéhezünk
Hiába a nagy meleg, a por, az ezernyi ismerős, a jó ebéd otthon, fesztiválon az ember mindig megéhezik. Érkezéskor kezd pár sörrel vagy fröccsel, de az esti nagy koncertek előtt – legkésőbb után – mindenképpen vágyik néhány jó falatra. Különösen, ha fél percenként elszalad mellettünk egy fürdőruhába bújt kolléga, törölközővel a vállán, óriási adag étellel a kezében.
Tócsi 2. (Tejfölös)
A tócsit gyerekkoromban vacsorára ettük, teával. Szerintem a tócsi ma is inkább vacsora étel; sör- vagy borkorcsolya - így tejfölösen, ahogy én szeretem. Reszelt sajttal megszórva ...
Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
A nyári fesztiválok ill. a téli karácsonyi vásárok elengedhetetlen "kelléke". Nyáron sör mellé, télen forralt bor mellé mennyei! Az igazi persze kemencében sütve lenne, de azért ...
Burgonyás lángos 5.
Imádjuk a lángost, őszi-téli estéken bőven sajttal-tejföllel és fokhagymával a legfinomabb.
Mit együnk?
Nem, nem amiatt aggódunk, hogy valami elsőre frissnek tűnő finomság később bekavarna – erre azért nagyon ügyelnek mind a szervezők, mind a vendéglátósok. A probléma sokkal inkább abból fakad, hogy a nagy kavalkádot végigenni emberfeletti teljesítmény, a kedvencet kiválasztani pedig igen nehéz. A legtöbb zenei fesztiválon megkapható a klasszikus lángos, óriási hamburger, hot dog és töki pompos, mellettük azonban ott figyelnek óriási kondérokban a borzasztó ínycsiklandó, rettenetesen zsíros fesztiválfogások, a különböző egytálételek, pecsenyék, kolbászok, nyársak savanyúsággal, sült és rántott hallal, a pizzás és olasz tésztás standok, szendvicsbárok, palacsintázók, pékségek. Ember legyen a talpán, aki ebből a felhozatalból egyszerűen tud választani!
Csülök pékné módra
Az étel nem az én érdemem, anya és apa barátja készítették, én most vendég voltam, és csak a sörrel való locsolásban segédkeztem kivételesen.:) A fotó "csak úgy" készült, de ...
Csirkesaslik steakburgonyával
Az ötlet onnan származik, hogy vasárnap nem tudtuk eldönteni a párommal, hogy mit főzzünk. Én a saslik egyszerűbb változatára szavaztam, ő pedig a receptben leírt, pikáns páccal sült ...
Sült kolbász
Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítésű sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje...
Világkonyha a Szigeten
A Sziget mint ősfesztivál, nemcsak zenében, ételkínálatban is a legszélesebb választékot nyújtja. Ahogy a színpadokon a legkülönbözőbb zenék elférnek egymás mellett békében, ugyanúgy ehetünk finom falatokat a világ minden tájáról az ételstandokon. Az indiai kaja kultúrája még a krisnások ételosztásával kezdődött – adományukon egy egész sziget-generáció nőtt fel. Mára az indiai sátor terjedelmes választékából szemezgethetünk, de sajnos igencsak megkérik az árát. Van itt churros a spanyoloktól, plejskavica a jugoszláv szekciótól, kutyult tészták a thai standon, Mexikó kedvenc burritója, az olaszok piadinája, minifánkok a német konyha kedvelőinek, klasszikus egytálételek a magyar gyomornak, aki pedig a higgadt skandinávok gasztronómiáját részesíti előnyben, az is megtalálja a számításait a Nordsee halas fogásokat árusító standjánál. Hogy mit választunk végül, az nyilván pillanatnyi hangulatunktól függ. Kezet mindenképp mossunk előtte, aztán pedig fesztiválozzunk kifulladásig!
Fahéjas churros 3. - a legegyszerűbb
A Latin világban népszerű churrosnak, sült tésztarudacskának rengeteg változata létezik. Ennél egyszerűbb fánkot nem lehet készíteni. A mostani változatot kávé mellé szolgáltam ...
Gyömbéres-mézes kacsamell wokban sütve
A párom édesanyja kacsát sütött és küldött nekünk egy kacsamellet. Én leginkább narancsos steaknek szeretem elkészíteni, vagy valami keleties, wok-os fogást kreálok általa...
Pljeskavica Újvidékről
Ezt a receptet egy Újvidékről származó barátunktól tanultuk. Az ő elmondása szerint az igazi pljeskavicába legalább háromféle hús kell. Így lesz csak igazi jó íze. Állítása ...