Sziget-evő: lángostól a curryig

Az ember általában a koncertek miatt jár fesztiválozni, és nem azért, hogy kulináris élvezetekben részesüljön. Jó hír viszont, hogy aki erre vágyik, az a legtöbb fesztiválon azt is megtalálja!

Mert mindig megéhezünk

Hiába a nagy meleg, a por, az ezernyi ismerős, a jó ebéd otthon, fesztiválon az ember mindig megéhezik. Érkezéskor kezd pár sörrel vagy fröccsel, de az esti nagy koncertek előtt legkésőbb után mindenképpen vágyik néhány jó falatra. Különösen, ha fél percenként elszalad mellettünk egy fürdőruhába bújt kolléga, törölközővel a vállán, óriási adag étellel a kezében.

Mit együnk?

Nem, nem amiatt aggódunk, hogy valami elsőre frissnek tűnő finomság később bekavarna erre azért nagyon ügyelnek mind a szervezők, mind a vendéglátósok. A probléma sokkal inkább abból fakad, hogy a nagy kavalkádot végigenni emberfeletti teljesítmény, a kedvencet kiválasztani pedig igen nehéz. A legtöbb zenei fesztiválon megkapható a klasszikus lángos, óriási hamburger, hot dog és töki pompos, mellettük azonban ott figyelnek óriási kondérokban a borzasztó ínycsiklandó, rettenetesen zsíros fesztiválfogások, a különböző egytálételek, pecsenyék, kolbászok, nyársak savanyúsággal, sült és rántott hallal, a pizzás és olasz tésztás standok, szendvicsbárok, palacsintázók, pékségek. Ember legyen a talpán, aki ebből a felhozatalból egyszerűen tud választani!

Világkonyha a Szigeten

A Sziget mint ősfesztivál, nemcsak zenében, ételkínálatban is a legszélesebb választékot nyújtja. Ahogy a színpadokon a legkülönbözőbb zenék elférnek egymás mellett békében, ugyanúgy ehetünk finom falatokat a világ minden tájáról az ételstandokon. Az indiai kaja kultúrája még a krisnások ételosztásával kezdődött – adományukon egy egész sziget-generáció nőtt fel. Mára az indiai sátor terjedelmes választékából szemezgethetünk, de sajnos igencsak megkérik az árát. Van itt churros a spanyoloktól, plejskavica a jugoszláv szekciótól, kutyult tészták a thai standon, Mexikó kedvenc burritója, az olaszok piadinája, minifánkok a német konyha kedvelőinek, klasszikus egytálételek a magyar gyomornak, aki pedig a higgadt skandinávok gasztronómiáját részesíti előnyben, az is megtalálja a számításait a Nordsee halas fogásokat árusító standjánál. Hogy mit választunk végül, az nyilván pillanatnyi hangulatunktól függ. Kezet mindenképp mossunk előtte, aztán pedig fesztiválozzunk kifulladásig!

Címlapról ajánljuk

További cikkek