Ez történik, ha délután fél háromtól nem eszel szénhidrátot

Egy aprócska változtatással csodás eredményeket érhetünk el anélkül, hogy szigorú diétával sanyargatnánk magunkat. Következzen egy újságíró őszinte beszámolója arról, mi történik a testével, ha délutántól nem fogyaszt szénhidrátot.

A szénhidrátfogyasztás az egyik legnagyobb mumus a fogyókúrázók számára. Vannak diéták, mint például a keto, amiben az a cél, hogy minél kevesebbet vigyünk be a szervezetünkbe, más fogyókúrákban bizonyos keretek közt megengedett a fogyasztása. De mi történik akkor, ha az arany középutat választjuk? Egy újságíró letesztelte, milyen hatással van a testére az, ha délután fél háromig bármilyen fajta (gyorsan és lassan felszívódó) szénhidrátot megehet, majd a nap hátralévő részében elhagyja az ezeket az összetevőket tartalmazó ételeket.

Kezdjük az alapoknál

A szénhidrát elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez. Ha nem eszünk eleget belőle, akkor lecsökken a szervezetbe bevitt probiotikumok és rostok mennyisége. Emiatt lelassulhat az emésztésünk, és az immunrendszerünk is legyengülhet, de még több mellékhatásra számíthatunk.

A szénhidrátokat alapvetően két csoportra oszthatjuk. Vannak ez egyszerű (gyorsan felszívódó) szénhidrátok, mint például a szőlőcukor, a gyümölcscukor, illetve ide tartoznak a két cukorból álló vegyületek, mint pl. a kristálycukor (szacharóz), a tejcukor (laktóz) stb. A második nagy csoportot az összetett (lassan felszívódó) szénhidrátok alkotják, amik azok a vegyületek, amelyek sok egyszerű szénhidrátból épülnek fel, ilyen pl. a gabonaszemekben, a kukoricában, a burgonyában található keményítő.

Az újságíró története

Lauren Levinson újságíró még az esküvője előtt döntött úgy (mint szinte minden ara), hogy szeretne megszabadulni pár kilótól. Bár ezzel gyorsan formába lendült, a nagy nap után úgy érezte, képtelen arra, hogy tovább folytassa szigorú életmódját, de visszahízni sem szeretett volna.

Alapvetően olyan étrendre vágytam, amiben nincsenek szigorú szabályok, és nem kell kalóriákat vagy szénhidrátot számolnom!

Ekkor kérte David Kirsch segítségét, aki olyan sztároknak segít az életmódváltásban, mint JLo vagy Kate Upton. A sztáredző egy igen meglepő ötlettel állt elő Lauren számára: délután fél 3 után már semmilyen szénhidrátot ne fogyasszon, délelőtt viszont bátran ehet belőlük. Persze e mellé az edző még egy edzésprogramot is összerakott Laurennek, akinek heti ötször kellett lejárnia az edzőterembe.

Mondanunk sem kell, hogy az újságíró számára tökéletes volt ez az életmód, hiszen semmilyen fogásról nem kellett lemondania. Ha például margherita pizzát szeretett volna enni, akkor megtehette, csupán arra kellett odafigyelnie, mikor fogyasztja.

A délelőtti szénhidrátfogyasztás ellátja a testünket energiával, egész napra. Mivel a szénhidrátok visszatartják testünkben a vizet, ezért puffadhatunk fel nap végére. Ha azonban egy bizonyos időpont után nem viszünk be szénhidrátot a testünkbe, akkor a szervezetünknek elég ideje lesz arra, hogy megfelelően dolgozza fel ezeket a tápanyagokat

– meséli Lauren edzője, David.

Lauren eredményei

Az újságíró gyorsan észrevette magán a változást, hiszen a program megkezdése után két héttel sokkal laposabb lett a hasa, energikusabbnak érezte magát, és sokkal jobban aludt éjszakánként. Lauren végül úgy döntött, hogy életmódszerűen folytatja a programot, annyi változtatással, hogy egy-egy nap belefér a csalás, ha például vacsorázni megy a férjével este. Így tökéletesen kordában képes tartani a súlyát – érdemes lehet neked is kipróbálnod a módszert. 


Még több tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltásod:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek