Egy ropogós vacsoráért süsd meg a gnocchit főzés helyett

A házi gnocchi készítése nem éppen hétköznapi elfoglaltság, sokan a bolti verziót vesszük, és ezzel nincs is semmi baj. A probléma inkább ott kezdődik, hogyan választjuk meg az elkészítés módját. Meglepő: nem a főzés a legjobb módszer.

Egy nagyon gyors vacsora alapja lehet a boltban megvásárolt, előre elkészített, vákuumcsomagolt gnocchi. A legtöbb konyhában ez valószínűleg a tészta megfőzését és egy paradicsomszósz elkészítését jelenti, ebből egy klasszikus, jól ismert fogás születik, ami lássuk be, egy kissé unalmas. Ahhoz, hogy ne hagyjon maga után kívánnivalót a gnocchi, a forralás helyett válasszuk a sütés módszerét. Készen állunk?

Egy ropogós vacsoráért süsd meg a gnocchit főzés helyett

Gnocchit a sütőben?

A száraztésztákkal ellentétben a bolti gnocchi önmagában is olyan puha állagú, hogy nem kizárólag vízben lehet elkészíteni. Ha betennék egy spagettit a sütőbe, csak még jobban kiszáradna. A gnocchi azonban teljes átváltozáson megy keresztül, ha víz helyett a „tűzbe” tesszük.

Kívülről ropogós lesz, belül pedig a megszokott puha állag vár minket, amikor beleharapunk.

A lassan áradó hő és az olaj kettőse egy teljesen új ételt csinál a tésztából, nem lesz olyan gumiszerű és nyálkás, mint amikor kimerjük a főzővízből. A sütés után ugyanúgy összekeverhetjük valamilyen szósszal, a különbség csak az isteni ropogós külső lesz.

Serpenyő vagy tepsi

Két út közül választhatunk: a sütő lassú hője és a határozottabb serpenyős módszer nagyjából mind ugyanazt az eredményt éri el. Annyi a különbség, hogy a tűzhelyen valószínűleg gyorsabban végzünk a gnocchi pirításával, mint egy tepsin.

A sütős módszerhez egy tálban forgassuk össze a nyers tésztát pár evőkanál olajjal, sóval, borssal és tetszőleges fűszerekkel. Terítsük el a tepsin, majd süssük 180℃-on, 25-30 percig.

Ha a serpenyőt választjuk, hevítsünk hasonló mennyiségű olajat, amin utána pirítsuk körbe alaposan a gnocchit. A fokhagymát és az érzékenyebb fűszereket csak a végén adjuk hozzá, nehogy megégjenek.

Fűszerezés és kiegészítés

És hogy mihez kezdjünk a fantasztikusan ropogós gnocchinkkal? Készíthetünk hozzá egy hagyományos tésztaszószt (tejszíneset, paradicsomosat vagy zöldségeset), azonban ehhez a különleges tésztához inkább egy különleges szósz dukál.

Ehhez dobjunk a tepsibe vagy a serpenyőbe néhány marék koktélparadicsomot: ezek a tésztával együtt fognak teljesen szétfőni, és úgy kapunk szószt a fogásunkhoz, hogy nem is kell bepiszkolnunk egy másik edényt.

Amikor a gnocchi és a paradicsom is megsült, keverjük össze az egészet, szórjuk tele sajttal, és már készen is van a nem hétköznapi tésztaételünk. Ha megkóstoljuk, rá fogunk jönni, hogy a sült gnocchinál jobb tényleg nincsen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Ezeket a különleges ételeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.