A maradék majonézes krumplisaláta újjászületése: be vele a sütőbe

Ha már a füleden is majonéz jön ki, akkor van egy remek tippünk, miként varázsolj ízletes vacsorát belőle: süsd meg tepsiben!

Az Epicurious nevű gasztromagazin egyik szerkesztője egyszer azzal a problémával szembesült, hogy egy kerti parti után közel olyan nagy adag krumplisalátája maradt, mint az esemény előtt, és már nem volt üres helye a hűtőben. Ezért kidolgozott egy remek módszert, amivel nem kellett majonézes krumplit ennie tonnaszámra, mégis megmentette a fő összetevőt. A trükk tényleg pofonegyszerű és valóban működik: egyszerűen dobd be a sütőbe a krumplikat.

A maradék majonézes krumplisaláta újjászületése: be vele a sütőbe

Persze előtte azért mosd le róla alaposan a majonézt a burgonyáról, aztán mehetnek be a 220 fokos sütőbe 30 percre, miközben tíz percenként megforgatod őket. Ennyi.

Mivel a majonéz bevonta zsiradékkal a krumplikat, amiket már amúgy is előfőztél, így gyakorlatilag félúton jársz a klasszikus tepsiben sült krumplihoz.

A tojásokban lévő fehérje pluszban gondoskodik róla, hogy szép barnák és ropogósak legyenek a krumpliszemek.

Ha ecet is van a salátában, akkor lehet, hogy kicsit eltér ettől a sütési idő, ezért érdemes figyelni, de alapvetően bármilyen majonéz alapú krumplisalátával elvégezhető ez a beavatkozás.

Forrásunk volt


Még több cikk a kedvenc burgonyátokról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?