Ezeket reggelizd, ha rendszeresen fáradtan ébredsz

Ha gyakran jársz így, érdemes lehet orvoshoz fordulni – ha viszont csak esetenként kell a segítség, az alábbi ételekhez nyugodtan fordulhatsz.

Mindegy, hogy egy átmulatott éjszaka, egy hosszú munkanap vagy egy késői edzés miatt nem alszod ki magad megfelelően – a lényeg az, hogy ha reggel fáradtan ébredsz, akkor érdemes kicsit átgondolni az aznapi étkezést, és úgy reggelizni, hogy az extra energiát adjon a következő órákra. Az alábbi alapanyagokat például érdemes lehet beépíteni a nap első étkezésébe.

Avokádó

Az avokádó tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal, amelyek órákig tartó energiát adnak testünknek. A gyümölcs sok rostot tartalmaz, stabilan tartja a vércukorszintünket, így elkerülhetjük, hogy az meredeken megemelkedjen, majd gyorsan lezuhanjon – ez ugyanis még rátehet egy lapáttal a fáradtságunkra.

Mandula

A mandula kiváló minőségű fehérje, rost és egészséges zsírok forrása – hasonlóan az avokádóhoz. Tele van B-vitaminokkal, amelyek segítenek a szervezetnek az elfogyasztott ételeket energiává alakítani, és gazdag magnéziumban, ami pedig segít leküzdeni az izomfáradtságot.

Banán

A banán a legjobb és legpraktikusabb barátod lehet, ha fáradtan ébredtél, és nincs időd összetettebb reggelit összedobni. Ez a káliumban gazdag gyümölcs rengeteg jó mennyiségű rostot tartalmaz, ami lassítja a cukor felszabadulását a véráramba. A banán ezen kívül kiváló magnézium- és B-vitaminforrás. Energiasűrűség szempontjából az érett, pöttyös banán az igazi, inkább ezt válaszd, mint a zöldet.

Datolya

Amellett, hogy elképesztő édes íze van, a datolyát a szervezet könnyen és gyorsan megemészti, ezért azonnali energialöketet ad a fáradt reggeleken. Kiváló kalcium-, foszfor-, kálium-, magnézium-, cink- és vasforrás – igazi szuperkaja. Érdemes a cukormentes változatra törekedni.

Tojás

Ne higgy a rossz hírének: már egyetlen tojás is kiváló minőségű fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek együttesen jóllakottságot és tartós energiát biztosítanak a nap folyamán. Ezen kívül kiváló forrása számos vitaminnak és ásványi anyagnak, beleértve a vasat, a kolint, a D-vitamint és a B-12-vitamint. A sárgája a legtáplálóbb rész, amely a tojás vitaminjainak és ásványi anyagainak nagy részét, valamint a teljes fehérje egy részét is tartalmazza.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...