Sorra esnek el a kedvenc helyeink, zárnak a romkocsmák és éttermek

Nem is kell mondani, mi a szomorú tendencia oka, mindenki tudja. A járványhelyzet sajnos egyre több vendéglátósnál teszi be a kaput, sokan végleg bezártak.

Szomorú hónapok vannak a hátunk mögött, a járvány legnagyobb vesztesei pedig sajnos az éttermek, kocsmák, vendéglátóhelyek illetve hotelek. Hiába állt át sokuk a házhoz szállításra, ez sem nyújtott mindenkinek kielégítő megoldást, így sorra születnek a döntések a (végleges?) bezárásokról. A Portfolio cikke összeszedett pár kultikus, magyar- és turistakedvenc helyet, ami sajnos (egyelőre biztos) nem folytatja tovább.

Három budapesti éttermet kérdeztünk meg, hogyan folytatják az új intézkedések után

Bajban a Kazinczy utca és a bulinegyed

Bezár és lebontásra, majd átépítésre kerül a Kazinczy utca jó néhány épülete, így például a turisták egyik nagy kedvence, az Ellátó Kert romkocsma, de az ugyancsak ebben az utcában található Táncművészeti Főiskola egykori épületére, sőt, a 23., 25., 27. és 29. szám alatti, viseltes állapotban lévő ingatlanokra is hasonló sors vár.

Wichmann

Sokakat érintett érzékenyen a valódi kultuszhely, a szintén az utcában levő Wichmann-kocsma bezárása 2018 nyarán, azonban még ezt a szomorúságot is tetőzi a mostani hír, ami teljes lebontásról és hotelépítésről szól – az olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres európai bajnok kenus, Wichmann Tamás 1987-ben nyitott kiskocsmája helyére azóta a Moto Pizza települt, ami nemrég budai egységgel is bővült, kérdés, ők meddig bírják, szurkolunk!

A Wichmann kocsma egykor

Ugyanitt, a Kazinczy utca Kőleves nevezetű étterme is bezárt – ők jelenleg (elvileg) átmenetileg, de nem működnek.

A novemberi szigorítások további áldozatai:

Átmenetileg bezárt többek között az Akvárium, a Neverland, az A38, az Ötkert, az ELLÁTÓház, Instant-Fogas, a Doboz, Living Room vagy a Symbol nevezetű szórakozóhely is.

Kiadó, eladó

A cikk felfed néhány újonnan kiadásra illetve eladásra kínált szórakozóhelyet vagy vendéglátóhelyet is, ez alapján árulják például a II. kerületi Marxim kocsmát, kiadnák a Ferenciek terén levő, nagy múltú Jégbüfé cukrászdát vagy a Liget Clubot is.

Szomorú, szürreális helyzet ez, reméljük, hamar visszaáll minden a régi kerékvágásba!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!