12 nyári saláta, ami felfrissít a hőség közepette

Nyáron, a nagy melegben próbáljuk hűteni magunkat, ahogy csak tudjuk. Ám mégsem használunk ki minden lehetőséget: a hideg italokon és leveseken, jeges desszerteken túl hűsölhetünk nyári salátákkal is. Például az alábbi receptek egyikével.

Milyen tulajdonságai vannak egy nyári salátának? Nos, mindenek előtt frissnek és üdítőnek kell lennie: szóval csak semmi majonéz, semmi nehézkes öntet vagy alapanyag. Másodszor idényzöldségek és -gyümölcsök egész hadát kell felsorakoztatnia: így lesz a lehető legüdébb, legnapfényesebb a köret. Alant, a listában csupa ilyen nyári saláta található, válogassunk kedvünkre, hűtsük magunkat le velük!

 1. 1.

  Gerslisaláta nektarinnal és mentával

 2. 2.

  Kuszkusz saláta

 3. 3.

  Sült paprika fetával

 4. 4.

  Mexikói bulgursaláta

 5. 5.

  Sáfrányos-zöldséges bulgur

 6. 6.

  Hárommagos vitaminsaláta

 7. 7.

  Színes keleties paprikás hagymasaláta

 8. 8.

  Izraeli saláta Glasertől

 9. 9.

  Mangó salsa Glaser konyhájából

 10. 10.

  Gombás bulgursaláta

 11. 11.

  Mentás mangó salsa

 12. 12.

  Tarka csicseriborsó-saláta

Még több nyári saláta vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?