salátarecept

12 gazdag öntetű saláta, ami ellopja a főétel elől a...

Attól még, mert vége van a nyárnak, nem kell leáldoznia a tejfölös saláták idejének: továbbra is lesznek raguk, egytálételek és rakottasok, amelyek igényelni fogják jelenlétüket az asztalon. Szerencsére, ha eljön ez az idő, az alábbi receptek közül bátran válogathatunk majd.

Nosalty

Íme a duplán görög saláta, amit mozaikká rakhatsz a tálon

Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög saláta elemei közé. Nos, a válasz, hogy tökéletesen: és nemcsak azért, mert ízben illik mind a fetához, uborkához, paradicsomhoz és lilahagymához, hanem egészen szó szerint is: a piros kockák könnyedén megtalálták a helyüket a mozaikszerűen elrendezett salátában. Pepecseljünk!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.