r
Nosalty Logó

Sült paprika fetával

Annika
Sült paprika fetával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

294
Kalória
12.4g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
281.8g
Víz
59.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    4844 micro
  • β-crypt
    1232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4529.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    2334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    845.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1023 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    788 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    14532 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2887 micro
Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat egy alufóliával bélelt tűzálló tálba tesszük, és 200 °C-on addig sütjük, amíg a héja felhólyagzik. Időközben 1-2-szer átforgatjuk. A megsült paprikákat egy nagy nylon zacskóba tesszük, jól lezárjuk, és így hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, lehúzzuk a héjukat. A paprikahúst egy szűrőben lecsepegtetjük, majd vékonyabb csíkokra felszeleteljük, és összeforgatjuk 2-3 ek. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
  3. Rámorzsoljuk a feta sajtot, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 20 °C

Nagyon sokszor készítem, igaz, a paprikának kell egy kis idő, amíg megsül, de nagyon finom és laktató. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...