Így főzz izgalmasan a még tényleg olcsó sárgarépából

A sárgarépa azon kevés zöldségeink közé tartozik, ami még ma is EGÉSZEN olcsónak számít –talán a cukkini és a hagyma állhat még be a sorba mellé, a krumpli sajnos kezd kiesni a pikszisből. Napi Tippünkben összeszedtük, hogyan használhatjuk ki, és süthetünk-főzhetünk belőle változatosan, a zöldség- és húslevesen túl is!

A sárgarépa univerzális gyökérzöldségünk, mely a mai napig meglepően elérhető áron mozog a boltokban és a piacokon. Ami eléggé ritka. Napi Tippünket arra építjük, hogyan használd ki, és tedd bele mindene, amit csak érsz: olcsó levesek, köretek, főételek, salik, akár desszertek is készülhetnek sárgarépából, figyelj!

1.) LEVESEK

A zöldség- és húsleveseket meg sem említjük, mindenki beleszeleteli, de ne feledjük a minestronékat és a krémleveseket se. Sőt, egy gulyás vagy egy bableves se maradjon ki.

2.) ZÖLDSÉGES ÉTELEK

Jöhetnek a sült répás köretek, rakott zöldségek, de főzelék vagy gnocci és készülhet répából. Sülhet belőle sütőben egy jó adag répafasírt vagy répás zöldséggolyó is!

3.) HÚSÉTELEK

Amellett., hogy bármilyen olcsó húsrész mellé süthetünk répát köretként, sőt, akár püré is készülhet belőle, a vadasmártás is egész olcsónak számít, de egy vegyes, zöldséges sült rizst is rittyenthetsz belőle.

4.) SALÁTÁK

Párosítsuk ubival, paprikával, hagymával, pici paradicsommal, mehet bele tészta is, hogy laktatóbb legyen, zöldfűszerek, és egy dögös joghurtos/tejfölös vagy olajas/citromos öntet. Sőt, meg is sütheted, nem muszáj nyersen fogyasztani!

5.) SÜTIK

A répatorta, alap, de sütikbe is kerülhet, reszelve isteni textúrát, nedvességet, friss ízt ad kedvenc édességednek, és nem mellesleg egészséges és rostdús. Ne ódzkodjunk a répás sütiktől, azok az idők már elmúltak, amikor nem menő zöldséggel sütni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több répás okosság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek