Mr&Mrs Smith – az ennivaló páros

E heti főszakácsunk nem is egy, hanem mindjárt három személy: Mr és MrsSmithnek olykor Junior is besegít. Most megtudhatjátok, hogyan lettek kezdőkből a konyha mesterei!

Less be mások konyhájába!

A sütés-főzés szeretete, valahogy észrevétlenül, szépen lopakodott be az életünkbe… A konyhához, ételekhez fűződő mágikus kapcsolat utazásaink során alakult ki. Bárhol is jártunk, nagy örömmel kóstoltuk meg a helyi ételeket. Nagyon sokat nyertünk ez által, nagyszerű embereket ismertünk meg, akik örömmel mutatták meg a szakácsművészetüket, és mindig azon kaptuk magunkat, hogy nyaralásaink alatt, előbb-utóbb valamelyik séf konyhájában kötöttünk kiItthon és külföldön egyaránt hamarosan lázasan kutatni kezdtük a különböző, akkor még kevéssé ismert fűszereket, és természetesen amihez hozzájutottunk, beszereztük…

Kukkants be a sztárok konyhájába! >>

Tanuld el a legjobbakat!

Ekkor indult be itthon az igazi őrület a konyhában. Mindent mindennel kipróbáltunk…, voltak melléfogások és baklövések is, de a kísérletezések nagyon fontosak voltak a későbbi finomságok sikerre vitelében, ekkor született meg a francia hagymaleves és a narancsos, mézes, mázas csirkeszárny is, ami mai napig a nagy kedvencünk. Azt gondoljuk, hogy a jó étel lelke a jó alapanyag, és a fűszerezés adja a spirituszt, ettől lesz egyéni, felejthetetlen az íz.

Gasztoblogger-titkok >>

Legfőképpen: légy nyitott!

A nemzetközi és itthoni konyha finomságaira egyaránt nyitottak vagyunk, mint az emberekre is, akik készítik. Junior Smith-t is így neveljük – nálunk az új ételeknél azt kérjük tőle: Nem kell megenni – de egy falatot kóstolj meg belőle…ez úgy tűnik, beválik, egyre több ételt szeret, és nem utasítja el az új ízeket…és örömünkre, próbálkozik új ételek kitalálásával (például répás spenótos palacsinta sült lazaccal és Junior Smith gyümölcssalátás palacsintája). Valamint a világra és az emberekre is ugyanilyen nyitott, receptek készítésénél és fotózásánál is aktívan segédkezik… Hogy mit tudnánk üzenetként az embereknek eddigi tapasztalatainkból átadni? Lépj ki a megszokások korlátai közül, és hagyd magadra hatni a világot, az ízeit és a színeit!

Mr and Mrs Smith receptjei itt >>

A hét szakácsai itt >>

Sikerek és kudarcok Petrától >>

A hét szakácsa, Gréti, új rovattal jelentkezik >>

Címlapról ajánljuk

Kedvezményes ebéd- és vacsoramenük várnak ezekben az éttermekben

Ugyan a jelenlegi helyzetben mind a vendéglátósok, mind a vendégek igen szorult helyzetben vannak, ez nem jelenti, hogy teljesen megáll az élet. Idén is elindult az Országos Étterem Hét, amelynek keretében több mint 100 étterem kínál fix árú, háromfogásos vacsorákat és ebédeket a vendégeknek. A kedvezményes ajánlatok mellett természetesen marad a magas minőség, a különleges alapanyagok használata és a finom fogások biztosítása is.

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.