Tuti falatok piknikhez!

Ahogy beköszönt a jó idő, mindenki igyekszik egyre több időt tölteni a szabadban. Hétvégente kirándulunk a gyerekkel, barátokkal, ücsörgünk a parkokban – szinte bárhol, ahol egy talpalatnyi zöldet találunk –, és ilyenkor általában jól meg is éhezünk.

Pakolj elemózsiát! >>

Újra divatba jött a piknikezés, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány olyan receptet, amelyek egyszerűek, finomak, könnyen elkészíthetőek, hidegen-melegen is tálalhatóak, és jól szállíthatóak. Vagyis ideálisak egy remek ebédhez a szabadban.

Saláták:

Célszerű nem joghurtos vagy majonézes alapú salátaönteteket választani – illetve semmi olyat, ami könnyen romlik, a 30 fokos hőségben –, hacsak nem hűtőtáskában tároljuk. Érdemes inkább ecetes, balzsamecetes szószokkal variálni. Sőt, ha tehetjük külön dobozban szállítsuk a salátát és az öntetet, amelyet csak fogyasztás előtt öntsünk a zöldség- vagy gyümölcssalátára.

Szendvicsek és calzonék:

Ha időnk engedi, készítsünk hideg vagy meleg szendvicseket, calzonékat. Ezek hidegen is nagyon finomak és laktatóak, és akár tálalhatunk melléjük a már említett salátákból is. Könnyen csomagolhatóak, és szállítás után is esztétikusak maradnak.

Péksütemények:

A legegyszerűbb dolgunk azonban a péksüteményekkel, kelt tésztákkal, pogácsákkal lehet, hiszen laktatóak, és szinte bármiben tárolhatjuk őket. Illetve nem kell azonnal elfogyasztani.

Tapasok, mártogatósok:

Készíthetünk előre mártogatós tapasokat, tortillákat, házi chipseket, de felvághatunk falatnyi darabokra zöldségeket is. Készítsünk hozzá különböző mártásokat. Ezeket is mindenképp csomagoljuk külön-külön, és itt is ügyeljünk arra, hogy hány fokon tároljuk.

Az ételek mellett azonban ne feledkezzünk meg az italokról sem. Nincs is jobb a nyári hőségben egy finom jeges teánál vagy limonádénál.

Mindkettőt ízesíthetjük mézzel, citrommal, gyömbérrel, sőt levendulával is. Sajnos a friss levendulára még várnunk kell egy keveset, de szárított formában is kellemes ízt ad az üdítőnek. Ezeket szállíthatjuk kulacsban vagy akár a napjainkban újra oly divatos csatos üvegben is.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!