Tuti falatok piknikhez!

Ahogy beköszönt a jó idő, mindenki igyekszik egyre több időt tölteni a szabadban. Hétvégente kirándulunk a gyerekkel, barátokkal, ücsörgünk a parkokban – szinte bárhol, ahol egy talpalatnyi zöldet találunk –, és ilyenkor általában jól meg is éhezünk.

Pakolj elemózsiát! >>

Újra divatba jött a piknikezés, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány olyan receptet, amelyek egyszerűek, finomak, könnyen elkészíthetőek, hidegen-melegen is tálalhatóak, és jól szállíthatóak. Vagyis ideálisak egy remek ebédhez a szabadban.

Saláták:

Célszerű nem joghurtos vagy majonézes alapú salátaönteteket választani – illetve semmi olyat, ami könnyen romlik, a 30 fokos hőségben –, hacsak nem hűtőtáskában tároljuk. Érdemes inkább ecetes, balzsamecetes szószokkal variálni. Sőt, ha tehetjük külön dobozban szállítsuk a salátát és az öntetet, amelyet csak fogyasztás előtt öntsünk a zöldség- vagy gyümölcssalátára.

Szendvicsek és calzonék:

Ha időnk engedi, készítsünk hideg vagy meleg szendvicseket, calzonékat. Ezek hidegen is nagyon finomak és laktatóak, és akár tálalhatunk melléjük a már említett salátákból is. Könnyen csomagolhatóak, és szállítás után is esztétikusak maradnak.

Péksütemények:

A legegyszerűbb dolgunk azonban a péksüteményekkel, kelt tésztákkal, pogácsákkal lehet, hiszen laktatóak, és szinte bármiben tárolhatjuk őket. Illetve nem kell azonnal elfogyasztani.

Tapasok, mártogatósok:

Készíthetünk előre mártogatós tapasokat, tortillákat, házi chipseket, de felvághatunk falatnyi darabokra zöldségeket is. Készítsünk hozzá különböző mártásokat. Ezeket is mindenképp csomagoljuk külön-külön, és itt is ügyeljünk arra, hogy hány fokon tároljuk.

Az ételek mellett azonban ne feledkezzünk meg az italokról sem. Nincs is jobb a nyári hőségben egy finom jeges teánál vagy limonádénál.

Mindkettőt ízesíthetjük mézzel, citrommal, gyömbérrel, sőt levendulával is. Sajnos a friss levendulára még várnunk kell egy keveset, de szárított formában is kellemes ízt ad az üdítőnek. Ezeket szállíthatjuk kulacsban vagy akár a napjainkban újra oly divatos csatos üvegben is.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.