Tuti falatok piknikhez!

Ahogy beköszönt a jó idő, mindenki igyekszik egyre több időt tölteni a szabadban. Hétvégente kirándulunk a gyerekkel, barátokkal, ücsörgünk a parkokban – szinte bárhol, ahol egy talpalatnyi zöldet találunk –, és ilyenkor általában jól meg is éhezünk.

Pakolj elemózsiát! >>

Újra divatba jött a piknikezés, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány olyan receptet, amelyek egyszerűek, finomak, könnyen elkészíthetőek, hidegen-melegen is tálalhatóak, és jól szállíthatóak. Vagyis ideálisak egy remek ebédhez a szabadban.

Saláták:

Célszerű nem joghurtos vagy majonézes alapú salátaönteteket választani – illetve semmi olyat, ami könnyen romlik, a 30 fokos hőségben –, hacsak nem hűtőtáskában tároljuk. Érdemes inkább ecetes, balzsamecetes szószokkal variálni. Sőt, ha tehetjük külön dobozban szállítsuk a salátát és az öntetet, amelyet csak fogyasztás előtt öntsünk a zöldség- vagy gyümölcssalátára.

Szendvicsek és calzonék:

Ha időnk engedi, készítsünk hideg vagy meleg szendvicseket, calzonékat. Ezek hidegen is nagyon finomak és laktatóak, és akár tálalhatunk melléjük a már említett salátákból is. Könnyen csomagolhatóak, és szállítás után is esztétikusak maradnak.

Péksütemények:

A legegyszerűbb dolgunk azonban a péksüteményekkel, kelt tésztákkal, pogácsákkal lehet, hiszen laktatóak, és szinte bármiben tárolhatjuk őket. Illetve nem kell azonnal elfogyasztani.

Tapasok, mártogatósok:

Készíthetünk előre mártogatós tapasokat, tortillákat, házi chipseket, de felvághatunk falatnyi darabokra zöldségeket is. Készítsünk hozzá különböző mártásokat. Ezeket is mindenképp csomagoljuk külön-külön, és itt is ügyeljünk arra, hogy hány fokon tároljuk.

Az ételek mellett azonban ne feledkezzünk meg az italokról sem. Nincs is jobb a nyári hőségben egy finom jeges teánál vagy limonádénál.

Mindkettőt ízesíthetjük mézzel, citrommal, gyömbérrel, sőt levendulával is. Sajnos a friss levendulára még várnunk kell egy keveset, de szárított formában is kellemes ízt ad az üdítőnek. Ezeket szállíthatjuk kulacsban vagy akár a napjainkban újra oly divatos csatos üvegben is.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...