Mindenki brownie-ja

Hozzánk is begyűrűzött pár évvel ezelőtt a brownie-őrület! Addig csak kávézóláncok sütis pultjaiban találkoztunk a tömény, csokis édességgel, majd hamarosan mindenki brownie-gyártásba fogott otthon.

Amerikából jött, küldetése pedig a kezdők és a rohanó haladók számára ugyanaz: gyors sikerélményt szerezni, a vendégeknek pedig finom falatokat! A brownie-t a XIX. században sütötték meg először (másik nevén chocolate brown), s mint elég sok finomságot, úgy ezt is véletlenül, mondhatni szórakozottságból „találták fel”. Ha lehet hinni a legendának, egy cukrász éppen csokoládétortát akart sütni, de a sütőport kifelejtette az édességből – na, ebből lett a brownie.

Top 10: 2012 kedvenc desszertjei >>

Az olvadós belsejű, mennyeien omlós csokis csoda mára az öreg kontinensen is óriási népszerűségnek örvend. Gyorséttermi láncok, kávézók előszeretettel kínálják sütis pultjaikban és hát valljuk be: nem nehéz elcsábulni egy-egy szeletre. Vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is tálalják. Nem mintha önmagában nem lenne elég finom. S ha már itt tartunk: a süti lelke természetesen a csokoládé, így nagyon nem mindegy, hogy milyet vásárolunk hozzá.

5 tuti tipp a piskótához >>

Ezúttal tényleg ajánlott ragaszkodni a valódi étcsokihoz, kell még vaj, kevés liszt, cukor és tojás - ezekkel már a klasszikus brownie-t simán összedobhatjuk. Persze létezik rengeteg variációja is: tölthetjük krémekkel, gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, akár muffinformában készíthetjük. Egy alapszabályt viszont tartsunk be: a brownie-t nem szabad túlsütni! Az a lényeg, ha a közepébe szúrjuk a villánkat, annak csokisnak kell maradnia – ez 220 fokon 15 perces sütéssel már tökéletesen kivitelezhető. Kókusszal is fokozhatjuk, de kipróbálhatjuk a tetejére csorgatott karamellával is – a siker garantált! De ha éppen ahhoz támadna kedvünk, apríthatunk a tésztájába gyümölcsöket is, málna, áfonya, meggy sorakoznak a hűtőpultokban,15 dekánál többre nincs is szükségünk belőlük. A NoSalty brownie-receptjei jobbnál jobb ötletekkel szolgálnak, válogass kedvedre belőlük!

További brownie-recepteket itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Neves bártenderversenyen hirdettek győztest – Ő képviselheti Magyarországot a Kelet-Közép-Európai...

Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura Global Cocktail Challenge bartender verseny magyarországi döntője 2024. október 7-én. A helyszín ezúttal Buda egyik ékköve, az újonnan nyílt Kimpton Bem Budapest Hotel egyik impozáns vendéglátó egysége, a Bar Huso volt, ahol 7 fiatal bartender mérhette össze tudását a nemzetközi zsűri előtt. A zsűrizésben részt vett a The House of Angostura Globális Márkanagykövete, Daniyel Jones is, aki több mint 10 éve hirdeti a márka értékeit világszerte.

Hirdetés

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!