A legegyszerűbb, legropogósabb fokhagyma, amihez csak egy mikró kell

A fokhagyma egy rendkívül sokoldalú alapanyag, így a felhasználási módjai is sokszínűek. Most egy olyat mutatunk, ami garantáltan pillanatok alatt a kedvenceddé válik!

Hallottatok már a mikróban sült fokhagymáról? Nemrég mutattuk meg nektek, hogy miként lehet egyben sült fokhagymát készíteni, és hogy mi miért imádjuk ezt a retró étket. A jó öreg fokhagyma azonban tartogat még pár trükköt a tarsolyában. Ráadásul még csak a sütőt sem kell használnod hozzá. Igen, a mikróban sült fokhagyma ilyen egyszerű.

A legegyszerűbb, legropogósabb fokhagyma, amihez csak egy mikró kell

Mi a titok nyitja?

Sheldon Simeon Cook Real Hawaii című szakácskönyvében használja a sült fokhagymát egy stir-fry receptben, azonban nagyon egyszerűen, mikróban készíti azt el. Ahhoz, hogy a sült fokhagymát otthoni körülmények között is el lehessen készíteni, és hasonló legyen ahhoz, amit Simeon éttermeiben szolgálnak fel, az alábbi módszert kell követni.

Egy tálba tegyél negyed csésze apróra vágott fokhagymát, önts rá valamilyen semleges olajat, majd 15 másodperces intervallumokban mikrózd addig, amíg aranybarna nem lesz. Nagyjából kettő-négy percet fog igénybe venni ez a művelet.

Fontos a kevergetés

Persze nem lesz egy az egyben olyan, mintha olajban kisütötted volna a fokhagymát, de hasonlóan gazdag ízt kapsz, és a ropogósság sem marad el. A legjobb eredmény elérése érdekében Simeon azt tanácsolja, hogy a szünetekben kavargasd át a fokhagymát.

Így egyenletesen minden darab átsül majd – a fortyogó olajban ugye folyamatosan mozognak a darabok, ez biztosítja az egyenletességet.

Mi lesz a sok olajjal?

Ezután fontos, hogy a felesleges olajat eltávolítsd, így érdemes egy tál fölé tartott teaszűrőn vagy finom szemű szitán átszűrni a fokhagymát, így extra ropogós lesz. Ha ezt kihagyod, a fokhagyma úgy fog viselkedni, mint egy szivacs, és magába szívja az olajat, amitől átázik, és oda a ropogósság.

A sült fokhagymádat azonnal felhasználhatod, de akár elteheted későbbre is – szobahőmérsékleten három hétig eláll. Megszórhatod vele a rizst, a salátát, grillezett zöldségeket vagy szószos ételeket.

Ráadásul az olaj sem megy kárba! Nyugodtan használd fel, hiszen enyhén fokhagymás íze lesz – hűtőben egy hétig is tárolhatod.

Ha még többet olvasnál a HÚSBAVÁGÓ kampányunkról, nézd meg főszerkesztőnk levelét, vagy kövesd a Nosaltyt itt, a FacebookonInstagramonYouTube-on vagy a Viberen a húsmentes hét kapcsolódó tartalmaiért!


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!