El sem hinnéd, hogyan készül a leggyorsabb pirított hagyma

Naponta ütik fel a fejüket a legújabb mikrós trükkök, szinte mindent villámgyorsan elkészíthetünk ezzel a háztartási géppel. Most a pirított hagyma került sorra, lássuk, hogyan készül!

A legtöbb modern konyha rendelkezik mikrohullámú sütővel, az internet pedig tömegével ontja magából az érdekesnél érdekesebb tippeket. A mikróban sült hagyma elsőre ijesztő ötletnek tűnhet, azonban jobban belegondolva sokkal előnyösebb, mint a tűzhelyen, olajban sütött verzió. Gyorsabb és tisztább módszer, ami alatt az olajat sem használjuk el annyira. A mikróban sült hagyma biztosan az új kedvencünk lesz.

El sem hinnéd, hogyan készül a leggyorsabb pirított hagyma

Mi történik a hagymával?

Mindegy, hogy miben sütjük, a pirított hagyma attól lesz aranybarna és ropogós, hogy a benne lévő nedvesség elpárolog hő hatására, helyére pedig az olaj kerül.

Más zöldségeket nem biztonságos a mikróban sütni, azonban a hagyma és fokhagyma ez alól kivétel. A mikró egyenletes hőt biztosít, és a kisméretű darabok gyorsan átsülnek. Emellett nem kell hatalmas adagokkal dolgozni, kevesebb olajban süthetünk kevesebb hagymát.

Hogyan működik?

Vörös- vagy fokhagymát készíthetünk ezzel a módszerrel. A vöröshagymát félholdakra, a fokhagymát közepes méretű kockákra vágjuk. Ne vágjuk túl apróra, mert könnyen megégnek az olajban.

Szükségünk lesz egy-egy mikrózható tálra, egy szűrőre és egy papírtörlővel bélelt tányérra vagy tálcára. Mindent készítsünk elő, mert viszonylag gyorsan kell majd dolgoznunk.

A hagymát tegyük egy tálba, és öntsünk rá annyi semleges ízű olajat (pl. napraforgó), hogy épp ne fedje el teljesen, de minden darab rendesen olajos legyen.

A tálat tegyük a legmagasabb fokozaton öt percre a mikróba. Ez után vegyük ki, keverjük meg, és mehet vissza. Egyperces időközönként ellenőrizzük, hogy megsült-e már, és keverjünk egyet rajta. Vigyázzunk, mert a vége felé nagyon könnyen odaéghet!

A barnára sült hagymát gyorsan szűrjük le, és egyengessük el a papírral bélelt tálcán. Ízlés szerint megsózhatjuk.

Mivel a fokhagyma kisebb darabokban lesz, mint a vöröshagyma, figyeljünk rá alaposabban. Amúgy is gyorsabban megsül, ezért érdemes az első öt perc után rövidebb időközönként ellenőrizni.

Mire használjuk?

Elképesztően ropogós és mély hagymaízű darabokat kapunk a folyamat végén. Szórjuk salátákra, levesekbe vagy tésztákra: egyszerre díszít és ízesít.

Az olajat se dobjuk el!

Mivel nem sütöttünk benne olyan intenzíven, mint a tűzhelyen, a visszamaradt olaj továbbra is használható. Sőt, megtartása erősen ajánlott, mivel beleivódott a hagyma íze: tegyük el későbbre salátaöntetekhez vagy bármilyen ételhez, ami elbírna egy kis hagymát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Villámgyors konyhai trükkök:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek