Elképesztő, mi kerül a világ legdrágább sült krumplijára...és hogy mennyit kóstál!

Egészen New Yorkig kell menned, ha a legdrágább sült krumplira vágysz...ja, és az sem árt, ha szereted a szarvasgombát!

A New York-i Serendipity3 nevű étterem úgy döntött, többet lát a leginkább csak uncsi és olcsó köretként elkönyvelt sült krumpliba, és a július 13-i nemzetközi sült krumpli világnap alkalmából megalkotja a legdrágább verziót a világon.

Íme a világ legdrágább sült krumplija (fotó: via Metropol/Northfoto)

A "Creme de la Creme Pommes Frites" nevezetű csoda 200 dollárt kóstál, ami átszámítva több mint 60 ezer forintra rúg, köszönhetően a luxus alapanyagoknak.

A nem akármilyen Chipperbeck krumplikat Dom Perignon pezsgőben és francia pezsgőecetben blansírozzák, aztán prémium kacsazsírban kisütik, nem kevesebb, mint háromszor, ezután szarvasgombasó kerül rájuk, szarvasgombaolaj, egy bizonyos Senesi Pecorino Tartufello nevű csodasajt és természetesen fekete szarvasgombaforgács is.

Okééé, de mi addig is ajánlunk hármat az oldal mezei sült krumplijaiból:

Forrás.


Még több gasztrohír itt:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?