Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi krumplisaláta

Bécsi krumplisaláta
Bécsi krumplisaláta
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi bécsi krumplisaláta nem annyira bonyolult, viszont mennyei kiegészítője az ünnepi asztalon a rántott halnak, és a bécsi szeletnek is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, adunk hozzá két kanál sót, és 20-30 perc alatt (krumpli méretétől függően) puhára főzzük. Nem kell, hogy nagyon puha legyen, fontos, hogy utána tudjuk szeletelni.
  2. Ha kész, leöntjük róla a vizet, kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  3. A hagymát nagyon finomra vágjuk, és leöntjük a meleg marha alaplével. Pár percig állni hagyjuk.
  4. Addig összekeverjük a napraforgó olajat, az almaecetet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a snidlinget. A hagymás alaplevet és az olajos salátaöntetet is a felkarikázott hagymára öntjük, alaposan összekeverjük, majd 12 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 13 718
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
849 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

osztrák krumplisaláta, bécsi burgonyasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
burgonya 1 kg
2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
marha alaplé 3 dl
napraforgó olaj 150 ml
bors 0 ízlés szerint
almaecet 50 ml
mustár 1 teáskanál
snidling 3 ek