Ezek közül a torták közül választják ki Magyarország Tortáját

Kiderült, mely torták szállhatnak versenybe a Magyarország Tortája címért 2021 nyarán.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére, olvasható a Facebook-oldalukon.

Idén az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával 2021. évre az Ipartestület meghirdette a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként az Egy a Természettel versenyt is, melynek győztese lesz a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája.

Magyarország Tortája 2021. – Íme a döntős torták A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi,...

Közzétette: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – 2021. május 12., szerda

Mindkét versenyre igen izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők.

A Magyarország Tortája versenyben érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.

Az Egy a Természettel versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

Mindkét zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de megszületett a döntés, íme a döntőbe jutott torták.

Magyarország Tortája verseny:

Arany Ribiszke – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

Napraforgó – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)

Lúdas Matyi – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)

Szabacsi Rubató – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)

Őszi Pitymallat – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

Egy a Természettel verseny:

Nimród – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

Kikelet – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)

Hunyadi Huszár História – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

Csodaszarvas – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)

Erdei Kisvasút – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Természetesen idén is megválasztják a Magyarország Cukormentes Tortáját. Szokatlan ízpárosítások jellemezték az idei pályamunkákat a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. alkalommal rendezett meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott izgalmas ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny:

Beszterce rózsája - Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső

Erdei Nimfa - Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

Havasi Málna- REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Szedresem - AMI Süti, Monor

Zserbó Cukormentesen - REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged


Még több torta:

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek