verseny

Magyar műhelyben készül a világ legjobb töltött csokija

Rangos elismerésben részesült a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja: három csillaggal értékelték a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén. A díjazás azt jelenti, hogy a magyar édesség világelső a töltött csokik kategóriájában. Michelin-csillagos éttermek is használják az alapanyagokat, amelyekből a magyar bonbon készült. Varga Zsuzsa csokoládémester világelső csokoládéját természetesen a nagyközönség is megkóstolhatja.

Nosalty

Már lehet nevezni a kedvenceket az Év Strandétele versenyre

Az előző években is nagy érdeklődést keltő Év Strandétele verseny 2022-ben is visszatér, hogy kiderítse, vajon melyik strandos fogás az idei nagy kedvenc. Mindig nagyon izgalmas nevezések érkeznek, így kapott már díjazást Répa-dog, Harcsa&Krumpli és kovászos uborka leves is. Vajon ebben az évben mi kerül a dobogóra?

Nosalty

Füstölt paprikás torta is szerepelt a Magyarország Cukormentes Tortája verseny...

Ismét összeült a szakmai zsűri a budapesti Zila Kávéházban, hogy eldöntse, melyik torták jutnak tovább a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Az elődöntőn végül 6 sütemény került kiválasztásra. A tortákat izgalmas alapanyagok, kreatív elkészítési módok és látvány jellemzik. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenynek, mint minden évben, idén is augusztus 20-án lesz végső eredménye.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.