Levesek, minden vegaízlésre!

A forró, tartalmas levesekhez már túl meleg van, a hideg gyümölcslevesekhez viszont még nincs elég meleg. Akkor most milyen levest főzzünk?

Fotó: flickr

Zöldséglevest!

A tavasz végében és a nyár elejében az a jó, hogy valóságos bőségzavarral kell küzdenünk, ha zöldséglevest szeretnénk készíteni. A legegyszerűbb verzió, ha húslevest főzünk hús nélkül, leveszöldségekből – zsenge fehér- és sárgarépából, karalábéból, zellerből, hagymából, fokhagymából, ízlés szerint. Az eredeti receptet pedig tovább is turbózhatjuk: a zöldséglevesben elfér a zöldborsó, a gomba, a kelkáposzta, a brokkoli, a karfiol vagy a paprika-paradicsom szerelmespár is.

Zöldségleves-recepteket itt találsz >>

Még ennél is különlegesebb zöldséglevesre vágysz? Nosza, kockáztass, és kockázz bele cukkinit, szemezz babot, darabolj zöldbabot, de sokunk kedvence, a spárga sem ronthat az összízen!

Mit főzhetsz még?

Minestronét!

Van a mi, hőn szeretett zöldséglevesünknek egy olaszországi, meglehetősen (zöldségben) gazdag rokona, ez a minestrone. Paradicsomos, zöldbabos, kelkáposztás csodaleves, forrón tálalva, és annyi parmezánnal megszórva, amennyit még éppen elbír. És persze kreatívkodhatsz az eredeti recepttel bátran, bármilyen zöldség, egy kis tészta is megállja benne a helyét!

Még több minestronét itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!