r
Nosalty Logó

Egyszerű vegyes zöldségleves

Receptműves
Egyszerű vegyes zöldségleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

83
Kalória
3.8g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
1.1g
Zsír
548.2g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    548.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5027 micro
  • β-karotin
    12989 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4703 micro
Összesen 333 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 12 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit apró rózsáira szedjük, a megpucolt brokkoli szárrészt, a répákat karikázzuk, a hagymát és a karalábét kockázzuk fel.
  2. A hagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk, majd rátesszük s zöldségeket (először a répát, karalábét, majd a brokkolit) és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
  3. Leveskockával, sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, majd fedő alatt főzzük (kicsit tovább, mint fogkeményre).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó meleg leves, akár a főétkezést is tudja pótolni, felmelegítve egyben a testet és a lelket is. Egyszer a levesreceptek tesztelésekor a sokadik tartalmasabb leves után férjecske közölte "úgy ennék valami laza zöldséglevest." Ekkor született az alábbi recept, melyet "fogkeménynél" cseppet tovább főzök, így az egyes zöldségek megőrzik saját ízüket, mégsem dominál egyikük sem, ékesen szólva, minden kanálnyi leveske újabb és újabb ízélményt rejt.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...