Legjobb sonkalé-felhasználási praktikáink

Az egyik legízesebb házilag készített alaplevünk a sonkalé. Nehogy kiöntsük! Egy csomó felhasználási módja van. Nézzük, mire jó még ez a finomság.

Először is a sonka főzőlevébe tegyünk hagymát, fokhagymát, egész borsot, egy köteg zellerlevelet és babérlevelet. Ezektől még finomabb lesz a főtt sonka és a lé további felhasználásából készülő ételek. Az alaplevet leszűrve hűtsük le, hogy a zsír a tetején megdermedjen, így könnyen leszedhetjük róla. Ettől a zsírtól sem kell feltétlenül megszabadulnunk, készíthetünk belőle főzelékhez rántást, süthetünk benne tojást. A leszűrt sonkalében finomabbra fő a tojás vagy a tészta, ugyanakkor zseniális alapja lehet a babfélékből, lencséből, burgonyából, káposztából készült leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek. Ami megmarad, azt fagyasszuk le, egy későbbi főzésnél még jól jöhet!

Olvastad már?

Régi étkezési szokások a nagyhétről

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...