Legjobb sonkalé-felhasználási praktikáink

Az egyik legízesebb házilag készített alaplevünk a sonkalé. Nehogy kiöntsük! Egy csomó felhasználási módja van. Nézzük, mire jó még ez a finomság.

Először is a sonka főzőlevébe tegyünk hagymát, fokhagymát, egész borsot, egy köteg zellerlevelet és babérlevelet. Ezektől még finomabb lesz a főtt sonka és a lé további felhasználásából készülő ételek. Az alaplevet leszűrve hűtsük le, hogy a zsír a tetején megdermedjen, így könnyen leszedhetjük róla. Ettől a zsírtól sem kell feltétlenül megszabadulnunk, készíthetünk belőle főzelékhez rántást, süthetünk benne tojást. A leszűrt sonkalében finomabbra fő a tojás vagy a tészta, ugyanakkor zseniális alapja lehet a babfélékből, lencséből, burgonyából, káposztából készült leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek. Ami megmarad, azt fagyasszuk le, egy későbbi főzésnél még jól jöhet!

  1. 1.

    Anyukám rakott tésztája -Sonkás rakott tészta 3.

  2. 2.

    Rakott káposztás kocka

  3. 3.

    Gyors tésztaszósz 2. - Sonkás-gombás

  4. 4.

    Tarhonyaleves zöldséggel Iluska konyhájából

  5. 5.

    Babkrémleves sonkachipsszel

  6. 6.

    Kapros-tejfölös zöldbableves

  7. 7.

    Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

  8. 8.

    Meleg sonkás újborsó saláta

  9. 9.

    Vöröslencseleves magyarosan

  10. 10.

    Részeges lencse

  11. 11.

    Mustáros - tojásos lencsesaláta

  12. 12.

    Paradicsomos krumpli Gizi konyhájából

  13. 13.

    Húsgombócos savanyú káposzta

  14. 14.

    Pirított kelkáposzta kolbásszal

Olvastad már?

Régi étkezési szokások a nagyhétről

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek