TOP 15 recept - Így varázsolj egy konzervkukoricából vacsorát

Elcsúszott a délutánod? Rohanás volt a napod? Nem jutottál el a közértbe, de van otthon kukoricakonzerved? Nincs okod aggodalomra, segítünk a szuper vacsora elkészítésében!

Szerencsére a hazai üzletekben kapható kukoricakonzervek minőségére igazán nem lehet panaszunk, így bármelyik márkától függetlenül összedobhatsz belőlük egy olcsó, de kiadós vacsorát. Ha igazán maximalista vagy, legközelebb magad is elkészítheted a saját kukoricakonzerved.

A majonézes kukoricasalátát most felejtsd el, helyette adunk 15 zseniális tippet, mit varázsolj konzervekből a konyhádban!

 1. 1.

  Tepsis csirkecomb zöldségekkel

 2. 2.

  Fehérbabos kukorciás teryaki csirke

 3. 3.

  Kukoricás - szalonnás muffin

 4. 4.

  Vajas kukoricás csicseri

 5. 5.

  Egyszerű tejszínes rakott penne

 6. 6.

  Hagymás-kukoricás csirke

 7. 7.

  Kukoricás palacsinta

 8. 8.

  Kukoricafőzelék

 9. 9.

  Csirkés taco

 10. 10.

  Flamenco tojás

 11. 11.

  Zöldséges krumplisaláta

 12. 12.

  Sült paprika korianderrel

 13. 13.

  Pórés kukoricaleves

 14. 14.

  Bistro Baguette

 15. 15.

  Zöldséges pillangók

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!