4 tipp, és olyan laktató lesz a krémlevesed, hogy tutira nem maradsz éhes

Van pár ötletünk, hogyan tedd jóval laktatóbbá a zöldségkrémlevesed anélkül, hogy húsos hozzávaló vagy feltét után nyúlnál.

Ha szereted a krémleveseket, de az a bajod velük, hogy nem elég laktatóak, akkor mutatunk négy ötletet, ami segíthet ezen az égető problémán. Hús nélkül!

1.) Turbózd fel hüvelyesekkel

Magas fehérjetartalmuknak köszönhetően a hüvelyesek krémlevesbe főzése, turmixolása tökéletesen eltelít majd: egy kevés a fehérbabkonzervből, némi lencse, zöldborsó vagy csicseri bármilyen egyéb zöldséghez adva pont jó lesz.

2. ) Turbózd fel krumplival

Közhely, de a krumpli tényleg eltelít, és tele van keményítővel, így be is sűrűsíti a levesed. Főzz egy krumplit a répa- gomba- vagy mondjuk brokkolikrémlevesedbe – lisztre sem lesz szükséged, és jobban is laksz majd.

3.) Tegyél bele tejterméket

Amellett, hogy a tejtermékek hozzáadása finoman elkrémesíti a főztöd, további fehérjét is ad hozzá, amitől szintén jobban telítődsz majd. Ez lehet görög joghurt, sima joghurt, tejföl, tej, vaj, tejszín és növényi főzőtejszín is.

4.) Tegyél rá extra feltéteket

És itt most nem a sültkolbász-morzsára vagy baconre gondolunk, hanem mondjuk reszelt sajtra, sült csicseriborsóra, olajos magvakra vagy házi, fűszeres crutonra, zöldségcsipszre.

Ha még többet olvasnál a HÚSBAVÁGÓ kampányunkról, nézd meg főszerkesztőnk levelét, vagy kövesd a Nosaltyt itt, a FacebookonInstagramonYouTube-on vagy a Viberen a húsmentes hét kapcsolódó tartalmaiért!


Még több húsmentes alapanyagot ismerhetsz meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?