Így készül a legropogósabb külsejű, puha belsejű tepsis krumpli!

Csak ámulunk azon, milyen tökéletesen néz ki az a fűszeres tepsis krumpli, amit egy egyetemista fiú készített el egyik videójában.

Jeremy Scheck egy fiatal egyetemista fiú, aki az elmúlt években blogot és különböző főzős videókat kezdett el gyártani az internetre. A srác nemrégiben egy olyan tepsis krumplis recept videóját tette közzé, amit rövid idő alatt 20 millióan néztek meg, népszerűségén pedig nem csodálkozunk, ezt a receptet ugyanis tényleg érdemes kipróbálni.

@scheckeats

Christmas dinner? [L!NK !N B!O for recipe] #crispypotatoes #potatoes #roastpotatoes #potato #sidedish #kyliejenner #cooking

Sedona - Houndmouth

Jeremy első körben egyenlő darabokra kockázza fel a krumplit (a videóban ő Yukon Gold, illetve piros héjú burgonyát ajánl), majd jól megsózott vízben puhára főzi a kockákat. Ezután leönti a vizet, visszaönti a krumplikat az üres lábosba, és a főzőkanál segítségével egy kicsit átforgatja, megtöri őket.

Ezután jön a tepsi, amibe szépen elszórja a krumplikat. Jeremy avokádóolajat használ, egyfelől nálunk ilyen olaj nem igen kapható, másfelől a fiú szerint is kacsazsírral lesz tökéletes a köret. Némi zsiradék után jön a friss rozmaring, fűszerpaprika, egy főleg sültek és tengeri herkentyűk fűszerezésére használt "old bay" nevű fűszerkeverék, fokhagymapor és bors – ebben a fűszeres, zsiradékos pácban jó alaposan meghempergeti a burgonyát. A jó hír, hogy nem kell ragaszkodnunk az itt leírt fűszerezéshez, simán sóval és borssal is, vagy számos más fűszerrel is ízesíthetjük az ételt, a lényeg a zsiradék, és végül de nem utolsó sorban a sütés!

A sütőt 230°C-ra állítja be, és 10-15 percig süti a krumplit, egészen addig, amíg már látjuk, hogy a külső réteg aranybarnára sült. Ezután le is kapcsolhatjuk a sütőt, de a tökéletes ízélmény kedvéért még ne vegyük ki a tepsit, tíz percre hagyjuk bent a burgonyát, így lesz végül igazán ropogós.

Az egyetemista a fiú a receptet eredetileg Emily Blunt színésznőtől és Ina Garten, amerikai szakácskönyvszerzőtől leste el, és fejlesztette tovább a receptet, próbáljátok ki ti is!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili