Így tudod felaprítani a hagymát anélkül, hogy kést vennél a kezedbe

A hagyma számtalan ételben felbukkan, de komoly szakácstudást igényel a megfelelő aprítása. Ez a trükk azonban jelentősen leegyszerűsíti ezt a folyamatot.

Ahogy lehet citromleved anélkül, hogy felvágnál egy citromot, bizony legyen az vöröshagyma vagy lilahagyma, a hagymát is felapríthatod anélkül, hogy kést vennél a kezedbe. Különösen jól jön ez a trükk, hiszen rengeteg ételbe kell hagymát tenni a krémlevesektől a chilis babon át a borsos tokányig.

Az aprításhoz, mint tudjuk, kés is kell - vagy mégsem?

A TikTok gasztropraktikáinak kimeríthetetlen tárházában bukkantunk rá ismét egy videóra, ami a hagymapucolás embert próbáló feladatát könnyíti meg jelentősen. A @scubeskitchen nevű felhasználó készített egy videót, amit azzal kezd, hogy mutat egy olyan hagymatrükköt, amit biztosan nem ismert a néző eddig. Mi tényleg nem ismertük, de jobb később, mint soha! Ráadásul a módszer szuperegyszerű, mutatjuk.

Mire lesz ehhez szükséged?

  • egy kisméretű visszazárható műanyag zacskó
  • egy nagyméretű visszazárható műanyag zacskó
  • húsklopfoló

Először helyezd a hagymát – egészben, a héjával együtt – egy kisebb műanyag zacskóba, de ne zárd le azt. Majd ezt tedd a nagyobb zacskóba, ám ezt se zárd vissza, mivel nem szeretnéd, ha levegő maradna bennük, ami miatt kilyukadhatnak a folyamat közben.

@scubeskitchen

Onion hack that will change your life. #onions #onionhack #kitchenhacks #fyp

♬ Morning Routine - Sunday Morning Jazz

Ezután fogd a húsklopfolót, és kezdd el püfölni a hagymát – stresszlevezetésre is tökéletes gyakorlat ez. Néhány perc után a héja nagy darabokban leválik, amit könnyen eltávolíthatsz, maga a hagyma pedig apró darabokban áll a rendelkezésedre, hogy megízesítse a főztödet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több hagyma itt:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek