Így pucolhatod meg a hagymát SÍRÁS nélkül

A hagyma a magyaros ételek egyik elengedhetetlen alapanyaga, mégsem szívesen pucoljuk és vágjuk fel, hiszen azt a bizonyos csípő-égető érzést senki nem akarja érezni... 

Sok családnál kardinális kérdés, ki pucolja a hagymát,ezt a feladatot szívesen hárítja mindenki másra, senki sem szeret ugyanis könnyező szemekkel késsel vágni, sírás nélkül azonban nincsen hagymapucolás, gondoljuk...ez azonban nincs így!

Nem kell búvárszemüveggel ügyeskedni ahhoz, hogy könnyek nélkül menjen a pucolás, a 24.hu ugyanis megtalálta a tökéletes trükköt, aminek hála nem lesz többet sírás a konyhában (legalábbis a hagyma miatt).

Hogy mi a titok? Mutatjuk!

Elsőre furcsának tűnhet, de egy határozott mozdulattal rá kell ütnünk a hagymára ahhoz, hogy a benne lévő - számunkra ingerlő - illóolajok még a szeletelés előtt felszabaduljanak. Ahogy az a rövid videóból is kiderül, a hagyma félbevágva, az alja és a teteje, valamit a közepe nélkül tud a legjobban széthasadni.

Reméljük, ez a trükk sokak életét megkönnyíti majd, legközelebb pedig már azt találják ki, hogyan lehet dinnyét vágni anélkül, hogy a fél kezünk épségét kockáztatnánk szeletelés közben.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...