Így pucolhatod meg a hagymát SÍRÁS nélkül

A hagyma a magyaros ételek egyik elengedhetetlen alapanyaga, mégsem szívesen pucoljuk és vágjuk fel, hiszen azt a bizonyos csípő-égető érzést senki nem akarja érezni... 

Sok családnál kardinális kérdés, ki pucolja a hagymát,ezt a feladatot szívesen hárítja mindenki másra, senki sem szeret ugyanis könnyező szemekkel késsel vágni, sírás nélkül azonban nincsen hagymapucolás, gondoljuk...ez azonban nincs így!

Nem kell búvárszemüveggel ügyeskedni ahhoz, hogy könnyek nélkül menjen a pucolás, a 24.hu ugyanis megtalálta a tökéletes trükköt, aminek hála nem lesz többet sírás a konyhában (legalábbis a hagyma miatt).

Hogy mi a titok? Mutatjuk!

Elsőre furcsának tűnhet, de egy határozott mozdulattal rá kell ütnünk a hagymára ahhoz, hogy a benne lévő - számunkra ingerlő - illóolajok még a szeletelés előtt felszabaduljanak. Ahogy az a rövid videóból is kiderül, a hagyma félbevágva, az alja és a teteje, valamit a közepe nélkül tud a legjobban széthasadni.

Reméljük, ez a trükk sokak életét megkönnyíti majd, legközelebb pedig már azt találják ki, hogyan lehet dinnyét vágni anélkül, hogy a fél kezünk épségét kockáztatnánk szeletelés közben.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek