Így pucolhatod meg a hagymát SÍRÁS nélkül

A hagyma a magyaros ételek egyik elengedhetetlen alapanyaga, mégsem szívesen pucoljuk és vágjuk fel, hiszen azt a bizonyos csípő-égető érzést senki nem akarja érezni... 

Sok családnál kardinális kérdés, ki pucolja a hagymát,ezt a feladatot szívesen hárítja mindenki másra, senki sem szeret ugyanis könnyező szemekkel késsel vágni, sírás nélkül azonban nincsen hagymapucolás, gondoljuk...ez azonban nincs így!

Nem kell búvárszemüveggel ügyeskedni ahhoz, hogy könnyek nélkül menjen a pucolás, a 24.hu ugyanis megtalálta a tökéletes trükköt, aminek hála nem lesz többet sírás a konyhában (legalábbis a hagyma miatt).

Hogy mi a titok? Mutatjuk!

Elsőre furcsának tűnhet, de egy határozott mozdulattal rá kell ütnünk a hagymára ahhoz, hogy a benne lévő - számunkra ingerlő - illóolajok még a szeletelés előtt felszabaduljanak. Ahogy az a rövid videóból is kiderül, a hagyma félbevágva, az alja és a teteje, valamit a közepe nélkül tud a legjobban széthasadni.

Reméljük, ez a trükk sokak életét megkönnyíti majd, legközelebb pedig már azt találják ki, hogyan lehet dinnyét vágni anélkül, hogy a fél kezünk épségét kockáztatnánk szeletelés közben.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...