Egy év alatt majdnem 50 százalékkal lett drágább ez a...
Több problémával is küzdenek a termesztők Európában, ezért jelentős dráguláson ment keresztül az egyik kedvenc zöldségünk.
NosaltyTöbb problémával is küzdenek a termesztők Európában, ezért jelentős dráguláson ment keresztül az egyik kedvenc zöldségünk.
NosaltyHa nem javul a helyzet, akkor majd csak drága import termékekkel lehet pótolni a zöldséget.
NosaltyLaktató és gazdag pörköltvariációkat mutatunk nektek, a csirkétől a marhán át a gombáig. Egy főzésből biztosan marad másnapra is.
NosaltyA hagyma a legtöbb ételünk alapját adja, ezért mindennapos szereplő a konyhában. Sok apró trükk ismert vele kapcsolatban, a mai Napi Tipp ezek közül az egyikre fókuszál majd. A sónak köze van hozzá.
Lakos BenedekSzinte teljesen eltűnt a makói hagyma a magyar földekről, a piacon pedig a külföldi, zömmel spanyol, olasz és német fajták vették át az uralmat.
NosaltyVöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.
Szász NóriA hagymát egész évben, szinte minden nap használjuk a konyhában, bár általában az öreg, pincében tárolt verzióját. Most azonban egy kis ideig itt van a zsenge hagyma, és nagyon sok mindenre jó.
Lakos BenedekA kerti parti után csak egy hagymára lesz szükséged a grillsütőd megtisztításához!
Szász NóriA hagymafajták nem mind ugyanolyanok, mégis gyakran kísérletezünk az oda-vissza cserélgetésükkel, ha épp az egyikből nincs otthon. Lássuk, hogy miért nem olyan egyszerű dolog ez!
Lakos BenedekEbben a cikkben összeszedtük, hogyan tárold a különböző hagymákat, hogy minél tovább frissek maradjanak.
Szász NóriA hagyma utánozhatatlan zöldség a konyhában, azonban nem árt főzésnél vagy sütésnél odafigyelni néhány apró részletre azért, hogy még finomabbak legyenek az ételeid.
Masszi- Rigó CsillaA főzés egyik alapeleme, és sokak számára legalább olyan fontos, mint a só vagy a bors. Hagymát szinte mindenki használ, készítsen épp levest, főzeléket, húsos vagy vega fogást. De mi lenne, ha most főszereplővé léptetnénk elő ezt a nagyszerű, de sok szempontból kihasználatlan zöldséget?
Szekeres DóraHagymát szeletelni nem a legkellemesebb konyhai művelet, hiszen bekönnyezik tőle az ember, aztán percekig nem látja, mit csinál. Egy cég azonban most azt ígéri, olyan hagymát kísérletezett ki, amelyiknek nincs ilyen mellékhatása!
Szász NóriAhhoz képest, hogy a hagyma szinte az összes ételünk alapjában megtalálható, elég kevés fantáziával kezeljük ezt a legalapvetőbb zöldséget. Ízét rengeteg módon előhozhatjuk, kihangsúlyozhatjuk vagy elmélyíthetjük a lenti technikákkal.
Lakos BenedekSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Sok gyümölcs héja sajnos a kukában végzi, pedig gyakran ezek a részei a gyümölcsnek a leggazdagabbak tápanyagokban. Íme öt gyümölcs, amelynek a héja ehető, és akár a táplálkozásunkat is gazdagíthatja.
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...