Így még biztosan nem melegítettél vajat a sütéshez

Szerencsére már többféle módszert is ismerünk a hűtőből kivett vaj felmelegítésére, de mindig lehet valami újat tanulni. Ez a megoldás aztán tényleg sosem jutott volna az eszünkbe!

Korábban már írtunk arról, hogy milyen lehetőségek állnak előtted, ha gyorsan fel kell melegíteni szoba-hőmérsékletűre a hűtőből kivett vajat a sütéshez, vagy ha épp a pirítósodat kennéd meg vele. Ezek tesztelt, biztos módszerek, amik tutira beválnak, és meg is nyugodtunk, hogy van elég megoldás a szorult helyzetre, nem kell tovább keresgélnünk. Aztán szembejött velünk Instagramon ez a videó, ami ezek után még tudott újat mutatni a szoba-hőmérsékletű vaj terén!

Így még biztosan nem melegítettél vajat a sütéshez

Sarah Crawford, a Bromabakery alapítója brownie-receptjeiről és meglepő sütési trükkjeiről ismert az Instagramon és a TikTokon. Ugyan sok meghökkentő dolgot láttunk már, ezzel a tippjével sikerült minket is meglepni:

ha épp nincs kéznél szoba-hőmérsékletű vaj, pedig a receptbe az kellene, akkor nem használ mást a vajrúd (Amerikában ilyen formában is kapható) felmelegítésére, mint a saját testét!

A videóban megmutatja, hogy fogja a rudat, és a nadrágja derekához teszi, hogy amíg ő előkészül a sütéshez, és elvégzi a többi lépést, addig a testhője melegítse a vajat, így mire rá kerül a sor, már szoba-hőmérsékletű lesz.

Azt nem tudjuk, hogy mennyire kellemes a hideg vajat a testünkhöz szorítani, mindenesetre az biztos, hogy ez a legkevesebb erőfeszítést igénylő módszer, hogy felmelegítsük azt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek