A reggelik megmentője: így kenheted meg a pirítósod hideg vajjal

Akár kell, akár nem, lássuk be, a legtöbben a hűtőben tartjuk a vajat, ami sok bosszúságot okozhat. Ez a módszer azonban megmenti a reggeleidet, ugyanis megmutatja, hogyan kell hideg vajjal megkenni a pirítóst.

Éppen sütit sütnél, de elfelejtetted időben kivenni a vajat a hűtőből? Semmi probléma, több megoldás is létezik arra, hogy megolvaszd, most pedig egy másik gyakori hideg vaj vészhelyzetre találtunk megoldást. Az alábbi TikTok-videó ugyanis egy remek praktikával segít áthidalni a hideg vaj és forró pirítós között tátongó hőmérsékletbeli szakadékot, és megmutatja, hogyan lehet a hűtőből kivett vajjal megkenni a pirítóst.

A reggelik megmentője: így kenheted meg a pirítósod hideg vajjal

Többé nem lesz csalódott reggeled, amikor álmosan, pizsamában állva döbbensz rá, hogy a serpenyőben sütött pirítósodra csak kőkemény vajkockákat tudsz szelni! A trükk lényege itt is, hogy kisebb vajdarabkákat kapj, mivel ezek gyorsabban felmelegszenek. Először is, szükség van egy reszelőre, amin aztán a kemény vajat, legyen az vegán vagy hagyományos, lereszeled, mintha csak sajt lenne. A kis vajforgácsok aztán már könnyedén megolvadnak a meleg pirítóson, így csak egy késsel el kell oszlatnod.

@krisslovesfood

Life hack! #lifehacks #foodhack #coldbutter

♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Persze, ha mindig is így csináltad, elnézést kérünk, de igazán szólhattál volna korábban is!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A vajjal kapcsolatban itt találsz még kapcsolódó cikkeket:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek