Így tudod megállapítani, hogy szobahőmérsékletű-e a vaj

A süteményreceptekben legtöbbször szobahőmérsékletű vajra van szükség, de mit is jelent ez pontosan, és honnan tudod megállapítani, hogy megfelelő állagú-e a vajad?

Korábban már több tippet is megosztottunk arról, miként tudod gyorsan felmelegíteni a hűtőből kivett vajat anélkül, hogy sárga tócsává mikróznád, azonban felmerül egy kézenfekvő kérdés ezzel kapcsolatban: honnan tudjuk, mikor szobahőmérsékletű a vaj?

Így tudod megállípítani, hogy szobahőmérsékletű-e vaj

Itt siet segítségünkre a Pinkk Sugars-Kolkata Bakers Instagram-oldala, ahol egy videóból kiderül az igen egyszerű megoldás.

És amikor azt mondjuk, hogy egyszerű, akkor tényleg úgy értjük, hogy pofonegyszerű, ugyanis mindössze annyit kell tenned, hogy belenyomod az ujjad a vajba.

Akkor beszélhetünk tökéletes szobahőmérsékletű állapotról, ha ennek hatására kis mélyedés jön létre a vajban, azonban az ujjadra nem ragad belőle.

Ezzel szemben, ha még túl kemény a vaj, akkor értelemszerűen nem tudod beledugni az ujjad, míg, ha már túl puha, akkor az ujjadra is fog belőle tapadni. Ennyi, tényleg nincs benne semmi bonyolult, és nem kell többet bizonytalankodnod, hogy jó-e már a vajad.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek